CHP'li Nazlıaka'dan İçişleri Bakanlığı'na: Ayşe Paşalı'yı koruyamadınız bari 3 evladını koruyun

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 2010’da koruma talebi mahkemece reddedilerek eski eş tarafından öldürülen Ayşe Paşalı’nın kızlarının babaları tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

CHP'li Nazlıaka'dan İçişleri Bakanlığı'na: Ayşe Paşalı'yı koruyamadınız bari 3 evladını koruyun

İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunan Nazlıaka "Bu bir ihbardır. Ayşe Paşalı’yı hepiniz hatırlıyorsunuz. Şu iç yakıcı görüntü hepimizin yüreğine işlemiştir. Ne yazık ki kendisi kadına yönelik şiddetin sembol isimlerinden birisi oldu. Evli olduğu erkek tarafından sistematik olarak yıllarca şiddet gördü, 2010 yılında boşandı. Boşandıktan bir süre sonra 7 Aralık 2010 tarihinde büyük kızının doğum gününü kutladıkları bir aşamada hunharca katledildi. Ayşe Paşalı’yı devlet koruyamadı. Bundan dolayı Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından cezaya çarptırıldı.

"ÇOCUKLARININ BABASI, TEHDİTLERİNE DEVAM EDİYOR"

Şimdi aynı Türkiye, Ayşe Paşalı’nın çocuklarını da koruyamıyor. Çünkü içerde olan çocuklarının babası İstikbal Yetkin, tehditlerine devam ediyor. İçerideki bir mahkumun avukat Elif Kabadayı’ya yazmış olduğu mektuba göre, baba dışarı ile ilişki içerisinde ve mafyatik bağlantılarını koruyor. Bu nedenle avukatı tehdit ettiği yetmiyormuş gibi geçen hafta Burcu’nun doğum günü olan 7 Aralık’ta düzenli olarak gittiği doktorun muayenehanesine bir erkek gidiyor ve bu kişi Burcu’nun babası olduğunu iddia ediyor. Kamera kayıtlarından bu kişinin kim olduğu tespit ediliyor" dedi.

Ayşe Paşalı'nın avukatı Elif Kabadayı Tatar'ın suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Nazlıaka "Bu zat dün gece tutuklandı. Fakat önemli olan bu kişinin İstikbal Yetkin ile olan bağının ortaya çıkartılması. Bu adam kimdir? Çocukların korumaya ihtiyacı var çünkü halen bu adam içeriden çocukları tehdit etmeye devam ediyor. Onun için annesini koruyamadınız bari 3 evladını koruyun diyerek buradan İçişleri Bakanlığı’na ihbarda bulunuyorum" diye konuştu.

"BURCU'YU KATLEDECEK ŞAHIS YAKALANDI"

Avukat Elif Kabadayı Tatar da sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Ayşe Paşalı'nın kızı Burcu'yu takip ederek doktor muayenehanesine kadar gelip bekleyen ve muhtemelen o gün Burcu şans eseri şehir dışında olmasaydı Burcu'yu katledecek şahıs yakalandı ve tutuklandı. Burcu Paşalı'nın peşindeki bu şahsın, Ayşe Paşalı'nın katili yani babaları olan İstikbal Yetkin tarafından azmettirilmiş bir 'tetikçi' olduğundan eminim. Bu bağlantı mutlaka açığa çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Kadın cinayetleri Aylin Nazlıaka İçişleri Bakanlığı Mahkeme