Erdoğan, Twitter'da mavi tike 'para vermek istemiyor': Elon Musk'la diplomasi yürütecek

Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın 'mavi tik'i paralı yapmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu konuda bir diplomasi yürütebiliriz" dedi.

Erdoğan, Twitter'da mavi tike 'para vermek istemiyor': Elon Musk'la diplomasi yürütecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter'ı satın alan ve 'mavi tik' uygulamasını paralı hale getirerek 8 dolar isteyeceğini duyuran Elon Musk'la 'diplomasi yürütebileceğini' söyledi.

Önceki akşam A Haber ve ATV ortak yayınında konuşan Erdoğan, Musk ile 'bir yılı bulmasa da' uzun zamandır görüşmediklerini söyledi.

"(...) Yani uzun bir zaman oldu görüşemedik. Yani bir seneyi bulmadı gerçi ama. Öyle bir görüşme zarureti olsa da, bu aralar Twitter'dan dolayı olabilir."

Bu sırada gazeteci, "Evet, 'mavi tiklerden 8 dolar alacağım' diyor" diye araya girdi.

Erdoğan, bu sözler üzerine şöyle devam etti:

"Yok belki biz farklı olabiliriz. Onunla da bir diplomasi yürütebiliriz."

Gazeteci de "8 dolar vermek istemiyor kimse. En azından Türk lirası üzerinden ödeyelim" esprisini yaptı.

SOSYAL MEDYAYI 'BOĞMAK' İSTİYOR

Musk'la 'mavi tik' için diplomasi yürütebileceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'de ise sosyal medya kullanıcılarının retweet (RT) ettiği bir içerikten dolayı dahi hapis cezasına çarptırılabileceği düzenlemenin önünü açmıştı.

Kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarıyla hazırlanmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçerek kanunlaşmıştı.

Etiketler
Elon Musk Twitter Para