Altılı masa, seçim sonrası göreve gelecek bürokratları nasıl belirliyor?

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Naim Şahin, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'yle birlikte bulundukları altılı masanın çalışmalarını anlattı.

Altılı masa, seçim sonrası göreve gelecek bürokratları nasıl belirliyor?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin bir araya geldiği altılı masada başlıca gündem maddelerinden biri, seçim sonrası göreve gelecek bürokratlar.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın "Nasıl belirleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları anlattı:

"Her siyasi parti kendi çalışmalarını yapıyor. CHP’ye de İYİ Parti’ye de ve elbette bize de gelen bürokratlar oluyor. Şu anda devlette görev yapan, doğrudan partiye üye olamayan, rozet taktıramayan, ama seçime giden süreçte mutfaklarımızda çalışanlar var. İktidara gelindiğinde, hazır var olan bu arkadaşlar üzerinden bir değerlendirme mutlaka yapılır. Yoksa altılı masanın şu an için özel olarak bir çalışması söz konusu değil."

KASIMDAKİ BULUŞMADA NELER OLACAK?

Pehlivan'ın "Peki, kesin listeyi, yani devlette hangi koltuğa kimin oturacağını seçimi kazandıktan sonra mı belirleyeceksiniz?" sorusu üzerine ise siyasetçi, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı adayı kesinleştikten sonra oluşturulacak kurullar bunun üzerinde mutlaka çalışacak. Ama şu anda değil. Altılı masa şimdilik bu konuya dair kolektif bir çalışma yapmıyor. Fakat dediğim gibi, kurumsal olarak herkes kendi bürokrat adaylarıyla mutlaka görüşüyor.

Mesela biz de parti olarak kamudan çok ciddi anlamda destek alıyoruz. Keza yurtdışındaki hocalar da yardım ediyor. Görüştüğümüz bu insanların çoğu yarınki bir düzenlemeyle müsteşar, rektör ya da genel müdür olarak çalışabilecek düzeyde.”

Etiketler
İdris Naim Şahin DEVA Partisi Gelecek Partisi Altılı masa