'Susmuyoruz' demek suç delili sayıldı! Kaymakamlıktan gazetecilere ve Fincancı'ya destek eylemine yasak

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada "Şebnem Korur Fincancı'nın ve Özgür Basından Arkadaşlarımızın Yanındayız. Susmuyoruz!" yapılacak basın açıklamasının yasaklandığı belirtildi!

'Susmuyoruz' demek suç delili sayıldı! Kaymakamlıktan gazetecilere ve Fincancı'ya destek eylemine yasak

GERÇEK GÜNDEM /

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere iktidar kanadınca hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı. Dün ise Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gözaltına alınan gazeteciler 'haber yapmak' ile suçlandı.

Kadıköy Kammakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle oldu:

Sosyal medya hesapları üzerinden 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olarak "Şebnem Korur Fincancı'nın ve Özgür Basından Arkadaşlarımızın Yanındayız. Susmuyoruz!" adı altında yasa dışı toplanma çağrıları yapıldığı tespit edilmiştir.

Yapılan araştırma ve elde edilen bilgiler doğrultusunda, yapılacak yasa dışı gösteri esnasında kamu düzeninin ve güvenliğin ciddi şekilde bozulacağı, terör örgütü propagandası ile provokatif eylemlerin yapılacağı ve suç işleneceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiştir.

Huzur, güvenlik ve esenliğin sağlanması, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; yapılmak istenilen yasa dışı toplanma ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık alanlarda yasaklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 26.10.2022

Etiketler
Kadıköy Şebnem Korur Fincancı