Sosyal medyada '#Geziyebinselam': 'Devran dönecek, sizi oradan alacağız'

Gezi davası kapsamında 6 aydır tutuklu bulunan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay için #Geziyebinselam etiketi altında destek mesajı yağdı.

Sosyal medyada '#Geziyebinselam': 'Devran dönecek, sizi oradan alacağız'

GERÇEK GÜNDEM /

Üçüncü Gezi Parkı davasının 25 Nisan’da gerçekleştirilen karar duruşmasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyetinde AKP’den daha önce milletvekili aday adayı olan hakim Murat Bircan’ın da yer alması kararın siyasi olduğu yorumlarına neden oldu.

Daha önce Gezi Parkı Direnişi nedeniyle yargılandıkları davalarda beraat eden isimlerin hiçbir yeni delil olmadan açılan davada hapis cezasına çarptırılmaları skandal olarak nitelendirilirken kararın altıncı ayında Gezi tutsakları #Geziyebinselam hashtagiyle sosyal medyanın gündeminde.

“DEVRAN DÖNECEK, SİZİ ORADAN ALACAĞIZ”

Siyasetçiler, gazeteciler ve bilim insanları başta olmak üzere birçok isim, #Geziyebinselam hashtagiyle adalet talebinde bulundu.

Twitter’da yer alan Geziyi Savunuyoruz hesabı tarafından paylaşılan videolarda Gezi tutsaklarına yönelik hukuksuzluğa dikkat çekildi.

Hesaptan yapılan paylaşımda, Gezi tutsakları hakkında yakınlarının da selamlarıyla hazırlanan videolar paylaşıldı.

Tutsakların yakınları “Devran dönecek, sizi oradan alacağız” diyerek mücadelenin devam ettiğine dikkat çekti.

“TÜM GEZİ TUTSAKLARINA ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Adalet elbet yerini bulacak, hukuksuzluk son bulacak. Çalışma arkadaşım Tayfun Kahraman ve tüm Gezi tutsaklarına özgürlük istiyoruz” ifadelerini kullanarak çağrıya destek verdi.

“HAK İÇİN, ADALET İÇİN, ÖZGÜRLÜK İÇİN…”

Yazar Ahmet Ümit, “Hak için, Adalet için, Özgürlük için Gezi tutuklularına beraat ve tahliye talep ediyoruz” diye yazdı.

“ADALET SAĞLANANA DEK GEZİ TUTUKLULARI İLE DAYANIŞMA SÜRECEK”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yapılan paylaşımda ise, “Haksız, hukuksuz biçimde 6 aydır tutuklu bulunan Yönetim Kurulu üyemiz Mücella Yapıcı ile Can Atalay, Tayfun Kahraman ve diğer arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması gerekiyor. Adalet sağlanana dek Gezi tutukluları ile dayanışma sürecek” denildi.

“KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET”

Öte yandan Gezi tutsaklarına destek için yapılan paylaşımların en önemli sloganlarından biri ise otokratik yönetime doğru ilerleyen AKP iktidarının sansür ve baskılarına yönelik tarihi tekerrürün sembollerinden olan “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” oldu.

"SİLİVRİ'YE SENİ SON KEZ ALMAYA GELECEĞİZ VERA İLE"

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman ise "Tam 6 aydır her an aynı şeyi söylüyoruz; seninle gurur duyuyoruz Tayfun Kahraman! Seni çok özlüyoruz ve çok yakında adalet yerini bulacak, Silivri’ye seni son kez almaya geleceğiz Vera ile! Sana bin selam! #GeziyeBinSelam!" diye yazdı.

Gezi tutsaklarına destek için yapılan önemli paylaşımlar şöyle oldu:

Etiketler
Çiğdem Mater Mücella Yapıcı Tayfun Kahraman Osman Kavala