AKP'li vekilden HDP'li Garo Paylan'a: Alevilerden sana ne, sen Hristiyansın

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Aleviler için eşit yurttaşlık talebini dile getiren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'a "Ya Alevilerden sana ne? Aleviler Müslüman, sen Hristiyansın" diye seslendi.

AKP'li vekilden HDP'li Garo Paylan'a: Alevilerden sana ne, sen Hristiyansın

GERÇEK GÜNDEM - HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden torba yasa görüşmelerinde cemevleri ile ilgili getirilmek istenen düzenlemeye itiraz ederek, bu konuda bir meclis araştırma komisyonu kurulması yönünde çağrı yaptı.

Söz konusu düzenleme cemevlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlıyor ve bir 'ibadethane' statüsü vermiyordu. Birçok kanaat önderi, Alevi inancının bir 'kültür' olarak görüldüğü, cemevlerinin de özetle 'kültürel tesis' olarak konumlandırıldığı gerekçesiyle teklife tepki göstermişti.

Sosyal taraflarla görüşülerek bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Paylan, “Alevilerin kurduğu federasyonlar var. Bu konuda hak mücadelesi veriyorlar on yıllardır, onlarla görüşülsün, tartışılsın. Bunun hakkaniyeti nasıl sağlanır? Eşit yurttaşlık nasıl sağlanır?” dedi.

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise bu sözlere “Ya Alevilerden sana ne? Aleviler Müslüman, sen Hristiyansın" yanıtını verdi.

Paylan, "Bölücülüğün, ayrımcılığın hası budur işte" diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN DA SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE MİTHAT SANCAR'I HEDEF ALMIŞTI: 'KÜRT DEĞİLLER'

Benzer bir tavır, dün Diyarbakır'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konmuştu.

Erdoğan, HDP'yi 'fitne yuvası' olarak nitelediği konuşmasında partinin halef - selef eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Mithat Sancar'ı "Kürt değiller ama Kürt kardeşlerimizi sömürüyorlar" sözleriyle hedef almıştı.

Yaşananlar, tutanaklara şöyle yansıdı:

AKP'li vekilden HDP'li Garo Paylan'a: Alevilerden sana ne, sen Hristiyansın - Resim : 1

AKP'li vekilden HDP'li Garo Paylan'a: Alevilerden sana ne, sen Hristiyansın - Resim : 2

Etiketler
Müslüman Diyarbakır Giresun Alevi