'Erdoğan'ın sözleri, 90'ların MGK raporunu hatırlatıyor'

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çocuk sayısı' ile ilgili sözlerini Milli Güvenlik Kurulu'nun 1996'da yayınlanan raporuna benzetti.

'Erdoğan'ın sözleri, 90'ların MGK raporunu hatırlatıyor'

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Ali Çelebi ve eşine 'daha çok çocuk yapmaları gerektiğini' söylerken verdiği "Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" örneğini değerlendirdi.

Bu sözlerin 90'ların Milli Güvenlik Kurulu (MGK) raporunu hatırlattığını dile getiren Girasun, Takip ve Yönlendirme Kurulu‘nun Milliyet gazetesince 18 Aralık 1996'da haberleştirilen 'sorunlar ve çözüm önerileri' başlıklı raporunu örnek gösterdi.

Bu raporda şu ifadeler yer alıyordu:

"Çoğunlukla Kürtlerin oturduğu bölgelerde doğurganlık oranı ve nüfus artışı diğer bölgelere nazaran daha yüksek. Araştırmalara göre Kürt nüfusu 2010 yılında toplam nüfusun yüzde 40'ına, 2025'te yüzde 50'sinin üzerine çıkma eğiliminde. Nüfus artışı, Kürt milliyetçiliğinin içte ve dışta canlı tutulmasıyla birlikte düşünüldüğünde, parlamentoya da yansıyarak uzun vadede Türkiye için vahim bir tehdit oluşturabilir.

'AZ ÇOCUĞA PRİM VE ÇOCUĞA VERGİ GİBİ RADİKAL ÖNLEMLER GEREKLİ'

Bunun için bölgede nüfus planlaması seferberliği elzemdir. Az çocuğa prim ve çok çocuğa vergi gibi radikal önlemler gereklidir. Bölgedeki imamların yüzde 90'ı, gardiyanların yüzde 80'i, öğretmenlerin yüzde 43'ü Kürt'tür. Oysa bölge halkından personel istihdamının makul oranda tutulması gerekir."

'Erdoğan'ın sözleri, 90'ların MGK raporunu hatırlatıyor' - Resim : 1

Etiketler
Roj Girasun Recep Tayyip Erdoğan Milli Güvenlik Kurulu