Tuncay Özkan: Sansür yasası, iktidarın sonunu getirecek

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Resmi Gazete'de yayımlanan sansür yasasına tepki gösterdi. Özkan, "Yasanın uygulanmasından zarar görecek her masum yurttaşımızla, gazeteciyle hukuki olarak dayanışacağız" dedi.

Tuncay Özkan: Sansür yasası, iktidarın sonunu getirecek

AKP'nin "dezenformasyonla mücadele" adı altında hazırladığı sansür yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AKP ve MHP listelerinden seçilen vekillerin oylarıyla kabul edildi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Özkan, şunları kaydetti:

“Sansür yasasını Erdoğan onayladı. Resmi Gazete’ de yayınlandı. Hemen Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Bu zalim ve Anayasa’mıza aykırı yasanın uygulanmasından zarar görecek her masum yurttaşımızla, gazeteciyle hukuki olarak dayanışacağız. Sansür yasası, iktidarın sonunu getirecek.”

29. MADDE İLE KİMLER TUTUKLANACAK?

Türkiye'de sansürün ve iktidarın baskılarının yeni onayı olan 29. maddede " "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak" ifadeleri yer aldı.

Etiketler
Tuncay Özkan İzmir Resmi Gazete Milletvekili