Boğaziçi’nde kayyumun beceriksizliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çözüm

Boğaziçi Üniversitesinde kayyum yönetimin yarattığı ulaşım krizine çözüm İBB'ye bağlı İETT’den geldi.

Boğaziçi’nde kayyumun beceriksizliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çözüm

GERÇEK GÜNDEM -

Kilyos Sarıtepe Kampüsü'nün yurtlarında kalan yaklaşık bin öğrencinin her gün yurtlarından yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunan Rumeli Hisarüstü Kampüsü'nde bulunan derslerine gitmek için kullandıkları otobüs seferlerinin yetersiz olmasından dolayı belediye tarafından bazı çözüm önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne tepeden inme bir kararla atadığı Naci İnci yönetimi, hazırlık öğrencilerini Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nden çıkartmış ve en az 600 hazırlık öğrencisinin yurtsuz kalmasına neden olmuştu. Kilyos Kampüsü’nden çıkartılan öğrencilerin yerine ise yaklaşık 730 lisans, 250 yüksek lisans ve doktora öğrencisi yerleştirildi.

ÖĞRENCİLER DERSLERE YETİŞEMEDİ

Kilyos Sarıtepe Kampüsü’ne yerleştirilen yaklaşık 1000 civarındaki öğrencinin her gün yurtlarından 1,5 saat uzaklıkta bulunan Rumeli Hisarüstü Kampüsü’nde bulunan derslerine gitmek için otobüsleri kullanmaları uzun kuyruklara neden oluyordu. Sefer yetersizliğinden dolayı otobüslerin tıklım tıklım olduğunu belirten öğrenciler derslerine geciktiklerini veya yetişemediklerini ifade ediyordu.

İETT DEVREYE GİRDİ

Öğrencilerin yaşadığı sorunları gözlemlemek için Sarıtepe Kampüsü’ne giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü Alper Bilgili ve İBB Meclis Üyesi Umut Şenol öğrencilerle birlikte İETT otobüsüne bindi ve onların şikâyet, istek ve taleplerini dinledi.

Kayyum yönetimin önceki yıllarda hizmet veren okul servislerini iptal etmesiyle yaklaşık 1000 öğrenci için otobüs seferleri yetersiz kaldı. Öğrencilerden gelen talep üzerine İETT o hattaki araç ve sefer sayısını artırdı. Bölgede çalışan hatların son sefer saatleri ötelenerek 23.30 ve 23.55 olarak belirlenirken, sefer sayısı 47’ye çıkarıldı. Ayrıca 59 RK Rumeli Hisarüstü– Sarıtepe Kampüsü hattına 2 araç eklenerek sabah 06.50, 07.00, 07.10, 07.20, 07.35, 08.30 ve 08.45 saatlerine de sefer konuldu.

Öğrencilerin talepleri üzerine alınan bu kararlarla ek seferler getiren ve araç sayısını artıran İETT, öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorununu büyük oranda çözmüş oldu.

Etiketler
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İETT İstanbul Büyükşehir Belediyesi