Yurttaşlar tehdit altında hissediyor! Özgürlük sadece iktidar için

MetroPOLL Araştırma’nın, "Türkiye’nin Nabzı Eylül 2022" araştırmasında sorulan "Yaşam biçiminizin bugün tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 50'si evet yanıtını verdi.

Yurttaşlar tehdit altında hissediyor! Özgürlük sadece iktidar için

GERÇEK GÜNDEM /

AKP iktidarının hatalı politikaları yurttaşların yaşadığı zorlukları artırdı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 83,45'e, nflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre ise yüzde 186,27'ye yükselen enflasyon alım gücünü düşürürken ekonomik krize AKP iktidarının yasakları da eklendi.

Art arda gelen konser ve festival yasaklarına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) torba yasada görüşülen sansür maddeleri de eklendi. Özgürlükçü eylemlere müdahaleler sürerken gerici grupların gerçekleştirdiği ve yurttaşların bir bölümünü hedef gösteren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden eylemlere kolluk kuvvetlerinin sessiz kalması da endişeleri artırıyor.

Son olarak MetroPOLL Araştırma’nın, "Türkiye’nin Nabzı Eylül 2022" araştırmasında katılımcılara "Yaşam biçiminizin bugün tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 50’si soruya "Evet", yüzde 47.6’sı "Hayır", yüzde 2.4’ü ise "Fikrim yok" yanıtını verdi. İktidarda olan AKP ve MHP seçmenlerinin yaşam tarzlarının tehlike altında olmadığını düşündüğü görülürken muhalefet seçmenlerindeki algının tam tersi olması hissedilen baskıyı gözler önüne serdi.

Öte yandan AKP ve MHP seçmenlerinin bir bölümünün de yaşam biçimlerini tehdit altında hissettiklerini ifade etmeleri dikkat çekti.

MetroPOLL araştırmasına göre, "yaşam biçimini tehdit altında gören" seçmenlerin partilere göre dağılımı şöyle:

AK Parti yüzde 15.8

CHP, 84.6

İYİ Parti, 77.3

HDP, 77.5

MHP, 14.3

Saadet Partisi, 46.7

DEVA Partisi, yüzde 46.2

Etiketler
Metro Tehdit Türkiye