Fatih Altaylı sert eleştirdi, ardından uyardı: 'Bakın bir kez daha öngörüyorum'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yabancılardan oluşan mafya grupları arasındaki silahlı çatışmaların arttığını belirterek "Bakın bir kez daha öngörüyorum. Bugün İstanbul’da olanlar rantın olduğu her yere yayılacak" dedi.

Fatih Altaylı sert eleştirdi, ardından uyardı: 'Bakın bir kez daha öngörüyorum'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, önceki gün İstanbul'un en lüks alışveriş merkezlerinden birinde çıkan silahlı çatışmayı köşesine taşıdı.

"İran uyruklu Alman vatandaşı yaralanırken, kurşunlardan biri de yan masalardan birinde oturan Ukraynalı mı, Lübnanlı mı olduğunu kesin olarak öğrenemediğim birine isabet etmiş" diyen gazeteci, bunun üzerine bir okurunun "Fatih Altaylı İstanbul’da yabancı kökenli mafyalar oluşacağını, bunların sokaklarda çatışacağını 10 yıl önce yazmıştı. Adam medyum galiba" yorumunu yaptığını söyledi; ardından şunları kaydetti:

"Türkiye’nin göçmen politikası ve vatandaşlık pazarlama politikasının sonuçlarının böyle olacağını öngörmek için ne medyum olmaya gerek var, ne de uzman olmaya. Çok basit bir akıl yürütme ile sonucun böyle olacağını öngörmek mümkündü.

Ve oldu. Her gün bir alışveriş merkezinde, bir kafede, bir lokantada böyle olaylar olmaya başladı. Yabancılardan oluşan mafya grupları İstanbul’un çeşitli bölgelerinde birbirleriyle çatışır oldular.

'BAZI GETTOLAR VAR Kİ, İÇİNE GİRMEK POLİS İÇİN BİLE MÜMKÜN DEĞİL'

Gün geçmiyor ki, bir yerlerde yabancı uyruklu birisi öldürülmesin. Bazı gettolar var ki, içine girmek polis için bile mümkün değil. Sadece Esenyurt, Beylikdüzü, giderek Küçükçekmece hatta Bahçeşehir gibi çevre semtler değil, Fatih ilçesinin Aksaray, Çapa, Beyazıt, Laleli gibi bölgeleri de bunların çoğunlukta olduğu yerler haline gelmeye başladı.

'SORUMLULAR YA DA SORUMSUZLAR PİŞKİN PİŞKİN SIRITIYOR'

Organize suç hızla yükseliyor. Bizim yerli ve milli mafyalarımızı arar hale geliyoruz. Çevre ülkelerin organize suç örgütlerinin cenneti haline geldik. Uyarıyoruz ama takan yok. Haftalardan beri bu duruma dikkat çekip 'Korkuyoruz' diye yazıyorum. Sorumlular ya da sorumsuzlar pişkin pişkin sırıtıyor.

'BAKIN BİR KEZ DAHA ÖNGÖRÜYORUM'

Gelenler yetmezmiş gibi Ukrayna’dan çıkarılan Neonazi örgütlerin mensupları Türkiye’ye dolduruluyor. Peki bunlar ne iş yapacak burada? Bu eli silahlı adamlar bankada memur, devlet dairesinde uzman mı olacaklar! Tabii ki, hayır. Bildikleri işi yapacaklar.

Ve bakın bir kez daha öngörüyorum. Bugün İstanbul’da olanlar rantın olduğu her yere yayılacak. Yakında Antalya, hemen öncesinde Bodrum. Her yer bu yabancı suç örgütlerinin mücadele alanı olacak. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Fatih Altaylı Silah İstanbul Habertürk