AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Genel af gündemimizde yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ,genel af ve infaz düzenlemesinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Genel af gündemimizde yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenledi ve siyasetin gündeminde yer alan konulara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre gündemlerinde genel af ve infaz düzenlemesinin söz konusu olmadığını net biçimde ifade eden Hayati Yazıcı, Tahir Elçi davasına ilişkin devam eden bir yargılama söz konusu olduğundan konuşmak istemediğini söyledi.

Yazıcı, Musa Anter davasının zaman aşımından düşürülmesiyle ilgili ise, “Mahkeme dosyadaki koşullara bağlı karar vermiştir. Koşullar hakkında bilgi sahibi değilim. Doğrudur, yanlıştır diye bir şey demem mümkün değil ama beklentim şu: İnşallah doğru yapmışlardır” ifadesini kullandı.

'AF' TARTIŞMASI

İktidarın seçime giden süreçte af ilan edebileceği bir süredir kulislerde konuşulan bir konuydu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı köşe yazarları da cezaevlerindeki doluluk oranlarına atıfta bulunarak affın gerekliliğine vurgu yapıyordu.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerektiğini anlatacağını duyurması, tartışmaları alevlendirmişti.

Ancak daha sonra her iki parti de görüşmenin 'genel affı' kapsamadığını duyurmuştu.

Etiketler
Hayati Yazıcı Genel af