Anket sonuçları açıklandı: CHP ve AKP'de en başarılı belediye başkanları belli oldu

SONAR Araştırma'nın yürüttüğü çalışmada CHP'de en başarılı büyükşehir belediye başkanları Özlem Çerçioğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olarak belirlendi. AKP'deyse Mehmet Sekmen, Tahir Büyükakın ve Alinur Aktaş öne çıktı.

Anket sonuçları açıklandı: CHP ve AKP'de en başarılı belediye başkanları belli oldu

GERÇEK GÜNDEM - SONAR Araştırma, büyükşehir ve diğer iller bazında belediye başkanlarının başarı oranlarını gösteren anketini yayınladı.

Söz konusu araştırmada 'CHP' ve 'AKP' ayrı ayrı değerlendirildi.

Ana muhalefet partisinde başkanlar arasında birinci sırayı yüzde 60.3'le Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aldı.

Onu, yüzde 52.4'le İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yüzde 51.6'yla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş takip etti.

Anket sonuçları açıklandı: CHP ve AKP'de en başarılı belediye başkanları belli oldu - Resim : 1

İktidar partisindeyse Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yüzde 55.7'yle birinci sırada yer aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yüzde 54.2'yle ikinci, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yüzde 50.4'le üçüncü oldu.

Anket sonuçları açıklandı: CHP ve AKP'de en başarılı belediye başkanları belli oldu - Resim : 2

İLÇE BELEDİYELERİNDE DURUM NE?

İlçe belediyelerine gelindiğinde CHP'de en başarılı ilçe belediye başkanı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel oldu.

Yüzde 59.8'le birinci sırada yer alan Yüksel'i yüzde 56.3'le Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve yüzde 55.1'le Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi takip etti.

Anket sonuçları açıklandı: CHP ve AKP'de en başarılı belediye başkanları belli oldu - Resim : 3

AKP'de ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) sıklıkla Ekrem İmamoğlu ve ekibiyle yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yüzde 66.3'le birinci sırada yer aldı.

Onu, yüzde 63.2'yle Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve yüzde 61.4'le Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin izledi.

Anket sonuçları açıklandı: CHP ve AKP'de en başarılı belediye başkanları belli oldu - Resim : 4

ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ

Araştırma; 1 Haziran 2022 ve 15 Eylül 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirildi. İlçelerde ortalama 500’er kişi ile telefonla (CATI) anket yapıldı. Çalışma, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Hatay, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Denizli, Muğla, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum’da yürütüldü. Bazı ilçelerde yüz yüze anket uygulandı.

Etiketler
Mehmet Aktaş Özlem Çerçioğlu Alinur Aktaş Ekrem İmamoğlu