Ders vermesi 'kayyım' tarafından engellenen Boğaziçili Candan: 'Ders almak isteyen irtibata geçsin'

Mahkeme kararına rağmen görevine son verilen Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Can Candan, kayyım yönetiminin güz dönemindeki dersleri açmasına izin vermediğini açıkladı. Candan engele rağmen öğrencilerine sözünü tutacağına söyledi.

Ders vermesi 'kayyım' tarafından engellenen Boğaziçili Candan: 'Ders almak isteyen irtibata geçsin'

Mahkeme kararına rağmen Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevine son verilen Can Candan, güz dönemi derslerinin açılmasının kayyım yönetim tarafından engellendiğini yazdı.

Twitter hesabından açıklama yapan Candan, "Sevgili öğrencilerimiz @UniBogazici
: Boğaziçi Üniversitesi'nde 2022 Güz döneminde açacağım dersleri duyurmuştum. Mahkeme kararına rağmen, ikinci kez görevime son verilmesi ile bu dersleri "resmi olarak" açmam kayyımlık tarafından engellendi ama ben sözümde dururum. Beklerim!" dedi.

Film Projesi ve Belgesel Sinema isimli iki dersini vermesi engllenenen yayınladığı twit zincirinde bu kararı tanımadığını ifade etti.

''Atanmışların 'görevden alma' kararı meşru değil''

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi, ''Bu derslerin her zamanki hallerinden tek farkı şu olacak: Ders kayıtları sırasında kayyım yüzünden bu dersler kayıt sisteminde görülmeyecek, dersi alan öğrencilerin notları ve kredileri de resmi "transkript"lerinde (şimdilik) görünemeyecek. Ama merak etmeyin. Bu dersleri aldığınız, bu derslerdeki kazanımlarınız ve notunuz ile ilgili benden alacağınız yazı, Boğaziçi’ndeki direnişimizi çok yakından takip eden uluslararası akademik camiada kabul görecektir. Bu dersleri almak isteyen öğrencilerin benimle irtibata geçmesini rica ederim. 2007'de @UniBogazici'ne gelişim bölüm kurulu ve fakülte kurulu kararları sonrası; seçilmiş bölüm başkanı, dekan ve rektör onayı ile gerçekleşmişti. Gidişim de ancak bu şekilde olabilir. Dolayısı ile atanmışların 'görevden alma' kararı meşru değil. Bu karar başta Boğaziçi akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere Boğaziçi camiası tarafından kabul edilmemiştir. #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz''

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Mahkeme Öğrenci Üniversite