Mehmet Ocaktan: Diyanet bu fetvayla çok açık bir şekilde insanları ikiyüzlülüğe teşvik ediyor

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından kiralık altın takılarla ilgili fetvasını eleştirdi: "Çok açık bir şekilde insanları ikiyüzlülüğe teşvik ediyor."

Mehmet Ocaktan: Diyanet bu fetvayla çok açık bir şekilde insanları ikiyüzlülüğe teşvik ediyor

Bir dönem AKP içinde de siyaset yapan Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bir vatandaşın Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'na yönelttiği "Düğünlerde bir süre takıp sonra geri vermek üzere kolye, bilezik gibi altının kiralanması caiz midir?" sorusunu köşesine taşıdı.

Buna kurul tarafından "Altın kolye, bilezik gibi ziynetin (süs eşyasının), bozdurulmadan bizzat kendisini (aynını) geri vermek şartıyla düğün gibi münasebetlerde kullanmak için kiralanması caizdir ama kendini olduğundan varlıklı göstermek ahlaki değildir" yanıtının verildiğini dile getiren Ocaktan, şöyle devam etti:

"Kısacası Diyanet bu fetva ile yapılan işlemin ‘ahlaki’ olmadığını söylemesine rağmen ‘caizdir’ diyerek çok açık bir şekilde insanları ikiyüzlülüğe teşvik ediyor. Vatandaşın sorusu gereksiz, hatta cahilane olabilir, burada vahim olan Diyanet’in ‘ahlak’ kavramını önemsizleştirmesidir.

Oysa hayatımızın her aşamasında aslolan, İslam’ın özünü teşkil eden ahlaktır. Çünkü biliyoruz ki İslam, ahlaka güç ve manevi bir temel kazandırmıştır. Zaten insan olmanın erdemi de ahlaklı olmaktır. Nitekim Hz. Peygamberin en önemli mesajlarından birisi de 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' şeklindedir. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Altın Kiralık