Makas açılıyor: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'na fark attı

Yöneylem Araştırma Direktörü Derya Kömürcü, son anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı.

Makas açılıyor: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'na fark attı

Halk TV'de Sözüm Var programında açıklanan ankete göre, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunun yanıtı yüzde 24 CHP oldu.

Yüzde 23,9 ile CHP'yi AKP takip ederken yüzde 10,9 ile İYİ Parti üçüncü sırada yer aldı. HDP'nin yüzde 7,6 ile dördüncü parti olduğu görüldü. MHP 5,2 ile beşinci sırada yer aldı. Zafer Partisi ise yüzde 2,8 ile oy oranını yükselti.

Kömürcü yüzde 10'luk bir kesimin İYİ Parti'den Zafer Partisi'ne kaydığını söylerken "MHP'den daha çok kopmuş bir seçmen tabanı nedeniyle İYİ Parti'den bir oy geçişi olduğu görülüyor" dedi.

"TİP'İN OY ORANINDA ARTIŞ VAR"

Kurulan üçüncü ittifak olan "emek özgürlük ittifakı"nın da tabloya etkisinin yansıdığını ifade eden Kömürcü şöyle konuştu:

"Hem HDP'nin oy oranında hem de TİP oy oranında bir artış var. Doğru bir stratejiyle bu ittifakın yüzde 11-12 oy oranını elde edebileceğini düşünüyorum. TİP'in varlığı HDP'nin güçlü olmadığı yerlerde de etkili olabilir ve oy oranını artırabilir diye düşünüyorum."

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

Pazar seçim olması durumunda ittifak tercihlerinin sorulması üzerine kararsız seçmenin yüzde 31,7'si Millet İttifakı'na yakın olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı'na yakın olan kararsız seçmenlerin oranı ise yüzde 23,7. Herhangi bir ittifaka yakın olmadığını söyleyenlerin oranı ise 35,9 oldu.

SEÇMEN "MUHALEFET ADAYI" DİYOR

Seçmen, "Cuhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan mı yoksa muhalefet adayı mı?" sorusuna da yanıt verdi. Yüzde 54,3 muhalefetin adayından yana tercihini kullandı. Yüzde 33,1 ise Erdoğan dedi.

Etiketler
Derya Kömürcü Yöneylem Cumhur İttifakı İttifak