Levent Göktaş'ın avukatından ilk açıklama: 'Ben de 8 hazirandan beri ulaşamıyorum'

Türkiye’nin talebiyle hakkında kırmızı bülten çıkarılan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, sabah saatlerinde Bulgaristan'da yakalandı. Levent Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, iade süreci hakkında açıklama yaptı.

Levent Göktaş'ın avukatından ilk açıklama: 'Ben de 8 hazirandan beri ulaşamıyorum'

Türkiye’nin talebiyle iki gün önce hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari emekli Albay Levent Göktaş, Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İade konusunda iki yöntem var, deport edebilirler ya da mahkeme süreci işler. İki süreci de takip ediyoruz” derken Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz de Medyascope'tan Okan Yücel'e açıklama yaptı.

Göktaş’ın Türkiye’deki avukatı Hüseyin Ersöz, Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine dair bir talebi olup olmadığını bilmediğini belirtirken Bulgaristan’da da bir avukatı olduğunu ve Bulgaristan’daki işlemlerinin bu avukatı aracılığıyla sürdürüleceğini ifade etti.

8 Haziran sabahı 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından evinde arama yapılan ancak kendisine ulaşılamayan Göktaş ile ilgili Ersöz de o tarihten beri temas kuramadığını söyledi. Ersöz, Göktaş’ın yaklaşık üç aylık süreçte Bulgaristan dışında başka bir ülkeye gitmediğini düşündüğünü ancak bununla ilgili elinde resmî bir evrak bulunmadığını söyledi. Hüseyin Ersöz, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesi halinde avukatlığını yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Levent Göktaş - Hablemitoğlu suikastı Emekli Türkiye Bulgaristan