Fehmi Koru: Sedat Peker bunu söyledi diye Gülşen serbest bırakılmayabilir mi?

Gazeteci Koru, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in "Gülşen’i tutuklatarak açıklamalarımı perdelemek istediler, pazartesi günü onu serbest bıraktırarak dikkatleri daha sonraki açıklamalarımdan uzaklaştırmaya çalışacaklar" iddiasını köşesine taşıdı.

Fehmi Koru: Sedat Peker bunu söyledi diye Gülşen serbest bırakılmayabilir mi?

Gazeteci Fehmi Koru, organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an yaşamını Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) sürdüren Sedat Peker'in son ifşalarının etkilerini yorumladı.

Kendi ismini taşıyan internet sitesinde "Son bir yıldır, gündemi meşgul eden konuların büyük bölümü, gazeteci kimliği bulunmayan/ların eseri. ‘Muhalif medya’ diye anılan gazeteler ve TV kanallarında çalışanlar, meslek dışı kişi/lerin ele aldığı veya tanıklık ettiğini söylediği olayları sosyal medyadan öğrenip haber olarak veya yazıya dökerek gazetelerinde kullanıyor, ekranlarda işliyorlar. Olaylar hep arkadan takip ediliyor" diyen Koru, şöyle devam etti:

"Merkez medya diye anılan gazeteler ve TV kanalları o kadarını da yapmıyor. Onlarda gazetecilik adına bir hayat eseri görebiliyor musunuz?

Bazı gazeteler ve TV kanalları ortaya atılan ve toplumun merakını çeken gündem konularından uzak durma gayreti içerisindeler.

'KALEMLERİ YAZMIYOR, DİLLERİ TUTULUYOR'

İddiaları sizin-benim gibi yakından takip ediyor, kendi aralarında mutlaka konuşuyorlar, ancak sıra herkesin merak ettiği güncel konularda kalem oynatmaya veya laf üretmeye gelince, kalemleri yazmıyor, dilleri tutuluyor.

Arka arkaya goller böyle yeniyor. Bir gol, bir gol daha… Yedikleri her golden sonra, açıklama yağmurunun dinmesini beklemekten başka bir şey yapmıyorlar.

Pellegrini takımının golcüsünü oyundan alarak gollerin önünü kesmeyi yeğlemişti; Klopp ise gol yağmurunu durdurmanın rakip takıma karşı saygısızlık olacağını düşünerek oyuncularını serbest bıraktı.

Bir ara bizde de mesajlar kesilmişti, sonra yeniden başladı.

'BUNU SÖYLEDİ DİYE GÜLŞEN SERBEST BIRAKILMAYABİLİR Mİ?'

Sedat Peker, son mesajında, 'Gülşen’i tutuklatarak açıklamalarımı perdelemek istediler, pazartesi günü onu serbest bıraktırarak dikkatleri daha sonraki açıklamalarımdan uzaklaştırmaya çalışacaklar' iddiasını ortaya attı.

Pazartesi, yani yarın. O bunu söyledi diye Gülşen serbest bırakılmayabilir mi? Nasıl bir ülke olduk yahu?"

Yazının tamamı.

Uzunca bir süredir sahne kıyafetleri ve dünya görüşü nedeniyle İslamcı çevrelerin hedefinde bulunan Gülşen, dört ay önce gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" diye takıldığı için geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Sanatçıyla ilgili yargı sürecinin 'jet hızıyla' ilerlemesi kamuoyunda dikkati çekmişti. AKP'ye yakınlığıyla bilinen çok sayıda isim, karara tepki göstermişti.

Peker, ileri sürdüğü iddiaların gölgelenmesi için Gülşen'in tutuklandığını ve bu şekilde yapay bir gündem oluşturulduğunu savunuyor.

Etiketler
Gülşen Fehmi Koru Sedat Peker Suç örgütü