Avukat Yiğit Akalın Gülşen'e verilen cezayı yorumladı: TCK madde 216 katolog suçlardan değil, 'Evet yaptım' dese bile tutuklayamazsın!

Avukat Kazım Yiğit Akalın, şarkıcı Gülşen'e verilen tutuklama cezasına ilişkin olarak "TCK madde 216 katolog suçlardan değildir. 'evet suçu işledim pişman da değilim" dese bile tutuklayamazsın" dedi.

Avukat Yiğit Akalın Gülşen'e verilen cezayı yorumladı: TCK madde 216 katolog suçlardan değil, 'Evet yaptım' dese bile tutuklayamazsın!

Şarkıcı Gülşen Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı başlatılan soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde tutuklandı.

Gülşen tutuklanmasına tepkiler sürerken avukat Kazım Yiğit Akalın, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlar şarkıcının tutuklanmasının hukuki bir karşılığının olmadığını söyledi.

Akalın, "Her şey bir yana Gülşen 'evet suçu işledim pişman da değilim" dese bile tutuklayamazsın. TCK madde 216 katolog suçlardan değildir. Tutuklama kararı verebilmesi için kaçma delilleri karartma ya da tanıklara baskı kurma hususlarından birine ilişkin kuvvetli şüphe lazım" dedi.

Akalın şöyle devam etti:

"Linç başlamış, kaç gün geçmiş Gülşen kaçmaya girişmemiş, karartacak delil yok, ortada her şey; baskı yapacak tanık da yok. Neticede 'evet yaptım pişman değilim' dese bile tutuklayamazsın..!!!"

Avukat Yiğit Akalın Gülşen'e verilen cezayı yorumladı: TCK madde 216 katolog suçlardan değil, 'Evet yaptım' dese bile tutuklayamazsın! - Resim : 1

Etiketler
Gülşen