KPSS skandalının perde arkası: Devlette örgütlü tarikata operasyon için delillerin yok edilmesi mi bekleniyor?

Gazeteci Timur Soykan, iptal edilen KPSS'yle ilgili ortaya çıkan bilgileri takipçileriyle paylaştı. Perde arkasında tarikat iddiasının bulunduğunu belirten Soykan, "Bu devlette örgütlü tarikata ve dershanesine yönelik operasyon yapıldı mı?" diye sordu.

KPSS skandalının perde arkası: Devlette örgütlü tarikata operasyon için delillerin yok edilmesi mi bekleniyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması skandalının yankıları sürüyor.

Yaşananların ardından görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine atanan yeni Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini ve önümüzdeki oturumların da ertelendiğini duyurmuştu.

Ersoy, incelemelerinde sorulardan bazılarının bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığının tespit edildiğini belirterek "Her şeyden önce, böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir" demişti.

Gazeteci Timur Soykan, yaşananlarla ilgili yansıyan bilgileri derledi ve kamuoyunda Yediiklim Yayınevi tartışılırken, perde arkasında büyük bir tarikat iddiasının bulunduğunu söyledi.

T24'ün konuyla ilgili haberini paylaşan Soykan, şunları kaydetti:

"(...) Bu tarikat dershanesinde eğitim gören 21 adayın bütün sorulara yanıtlarının aynı olduğu belirlendi. Sınavlarda kopyaları belirlemek için yapay zeka sistemleri var ve 21 adayın tüm sorularda aynı yanıtları vermesi bu sisteme takılmış olmalı.

'DEVLETTE ÖRGÜTLÜ BU TARİKAT HANGİSİ? HANGİ DERSHANE?'

Devlette örgütlü bu tarikat hangisi, hangi dershane... Bu sorular yanıtsız.Peki; Yediiklim Yayınevi’ne operasyonlar yapılıp resmi ağızlardan suçlamalar yöneltilirken bu devlette örgütlü tarikata ve dershanesine yönelik operasyon yapıldı mı?

'DELİLLERİN YOK EDİLMESİ Mİ BEKLENİYOR?'

Yapılmadıysa delillerin yok edilmesi mi bekleniyor? Türkiye tekrar tekrar aynı kabusu yaşıyor. Siyasal İslam'ın tek adam rejimi, toplumun değerlerini ve devlet kurumlarını yok ederken tarikatlar bu bataklıktan besleniyor. Bu zihniyet iktidarda olduğu sürece ülkenin geleceği aynı senaryolarla harcanıyor."

KPSS SKANDALINDAKİ İLK İPUÇLARI

Soykan'ın atıfta bulunduğu haberde Devlet Denetleme Kurulu (DDK) uzmanlarının yürüttüğü soruşturmaya ilişkin bilgiler yer alıyordu.

Araştırma çerçevesinde adı ve yeri henüz gizli tutulan bir dershaneye ulaşıldığı kaydedilen haberde, tarikat bağlantısına dikkat çekiliyordu:

'TARİKATLA BAĞLANTISININ BULUNDUĞU TESPİT EDİLDİ'

"Söz konusu dershanenin halen devlette etkin olarak faaliyet yürüten ve önemli devlet kurumlarında mensupları bulunan bir tarikatla bağlantısının bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, KPSS’den kısa süre önce aynı dershanede yapılan KPSS denemesindeki soruların bir bölümünün hafta sonu gerçekleşen oturumlarda adaylara cevaplaması için dağıtılan soru kitapçıklarında yer aldığı görüldü.

Aynı dershane üzerinde devam eden araştırmalarda, burada eğitim gören ve son KPSS’ye giren 21 adayın cevap kağıtlarındaki yanıtların bire bir aynı olduğu belirlendi. DDK uzmanlarının soruşturmayı bu yönüyle derinleştirdiği öğrenildi."

Etiketler
KPSS Ordu Operasyon Tarikat