İktidarın sessiz kaldığı firar: 'Sanki yaşananlar yok hükmünde'

T24 yazarı Tolga Şardan, Necip Hablemitoğlu suikastı firarisi emekli albay Levent Göktaş ile ilgili iktidar partisinin sessizliğine dikkat çekti.

İktidarın sessiz kaldığı firar: 'Sanki yaşananlar yok hükmünde'

T24 yazarı Tolga Şardan, Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak bulunamayan emekli Albay Levent Göktaş ile ilgili kaleme aldığı yazısında iktidarın tepkisizliğine dikkat çekti. "İktidar sözcüleri bu konuda tek bir cümle değerlendirme yapmıyorlar sürecin başından bu yana." diyen Şardan "Sanki yaşananlar 'yok hükmünde' gibi davranıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Şardan'ın yazısının devamında kullandığı ifadeler şöyle:

Bu işleri yani AKP, siyaset, iktidarın dengeleri, FETÖ'yle mücadele konularını yakından takip eden bir dostuma merakımı gidermek için bu sessizliğin nedenini sordum.

İlginç bir yaklaşımda bulundu. Dostumun anlattıklarını uygun biçimde aktarmaya çalışayım.

Dediği şu:

Hablemitoğlu olayında "perdeleme yapan", "kaçışa yardımcı olan" ve "sonrasında delil toplayan" üç ayrı grup var. Bu gruplarda görev alanların Gülen cemaatiyle bağlantıları olduğu gerçeğini göz ardı etmemek lazım.

Bugün gelinen noktada ortaya çıkan verilere göre Özel Kuvvetler içinde bir grup asker ile cemaatin ilk ortak eylemi Hablemitoğlu cinayeti. Gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesi ise cemaatin polisler aracılığıyla kendi başına gerçekleştirdiği bir konu.
Hablemitoğlu'nun öldürülmesi konusunda en tepedeki isim Mustafa Özcan cemaatin Avrupa kanadından. Şu anda Amerika ekibiyle sürtüşme içinde olduğu biliniyor.

ABD'deki ekiple arası iyi değil. FETÖ liderinin yanındaki yönetim Özcan'a sonraki dönem için uygunluk vermiyor. Bunun gerekçesi Özcan'ın hem elindeki finansı paylaşmayıp ABD'ye yanaşmaması hem de yaşının "mollalar ekibi"ne göre daha genç olması.

FETÖ liderinden sonra liderlik için adı geçenler var. Suat Yıldırım, İsmail Büyükçelebi, Abdullah Aymaz bu isimlerden bazıları.

ABD'deki ekip Özcan'la aralarında bulunan husumet nedeniyle Hablemitoğlu eylemini Almanya'da yaşayan Özcan'ın üzerinde bıraktı. Dolayısıyla Özcan hedefe alındı.

Ayrıca yine dosyada geçen Enver Altaylı'nın konumu da ABD – Avrupa hattında yer alıyor. Enver Altaylı, Göktaş ve ekibini Özcan'a götüren isim.

Hablemitoğlu'nun soruşturmasında Özcan'ın dosyada yer alması AKP içinde önemli. Zira, FETÖ liderinden sonraki dönem için iktidarın başka bir adayı olacaktır. Bu aday, büyük olasılıkla Kemalettin Özdemir olabilir. Özcan'ın sistemden tasfiyesinde Hablemitoğlu konusu köşe taşı durumunda.

Bu anlatımlar önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerin ipucu niteliğinde.

Etiketler
Necip Hablemitoğlu Emekli Suikast