Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan Erdoğan'ın diplomasına gönderme: "Diplomasını gösteremeyenler utansın"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının kamuoyuna açıklanmadığını hatırlatarak Belediye Meclisi'nde dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan Erdoğan'ın diplomasına gönderme: "Diplomasını gösteremeyenler utansın"

GERÇEK GÜNDEM -

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi'nde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezuniyet diplomasının açıklanmamasına yaptığı gönderme ile dikkat çekti.

Tanju Özcan, "4. madde olarak gündeme ilave edilmiştir. Dilek, temenniler maddesi 5. madde olarak teselsül ettirilmiştir" ifadeleriyle meclis gündemini aktarmasının ardından AKP sıralarındaki üyelere seslendi.

Özcan, AKP'li üyelere Erdoğan'ın üniversite mezuniyet diplomasının kamuoyuna açıklanmaması hakkında atıfta bulunarak; "Tesesül ettirilmiştir demek ne demek? Diploma nerede? Ben arkaya asın dedim. Yiğidin diploması meydanda olur. Diplomasını gösteremeyenler utansın, ben niye utanacağım? Al sana diploma. Gözünüze sokmak için koydum onu oraya. 1991'den abileriniz vardır. 1991 yılında her puan türünde ilk 500'e giren Türkiye'nin altın çocuklarından biri olduğumu hatırlıyor musunuz? O zaman da zekiyim, şimdi de zekiyim. O konuda iddialıyım" dedi.

TESELSÜL NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'nda "teselsül"ün anlamı

1. Zincirleme.

2. isim, eskimiş Birbirine bağlı, birbiri ile ilgili şeylerin oluşturduğu dizi, sıra, silsile:
"Gözleri kamaştıran güneş aydınlığında bu sesler küçük kubbelerin bitmez tükenmez teselsülünü açar ve parıldatırdı." - Abdülhak Şinasi Hisar


3. isim, eskimiş, hukuk Birden fazla kimsenin bir borçtan dolayı sorumlu olması.

Etiketler
Tanju Özcan Meclis Bolu