AKP'deki kavga büyüyor: Pelikancılar, Bakan Varank'ı bombardımana tuttu

AKP lehine yaptıkları algı operasyonlarıyla gündeme gelen 'Pelikan grubu', son olarak Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a "Tetikçi" diyerek dava açan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı hedef aldı.

AKP'deki kavga büyüyor: Pelikancılar, Bakan Varank'ı bombardımana tuttu

İktidar partisinde Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç gibi isimlerin 'beklenen' yakınmalarıyla başlayan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın 'dost uyarılarıyla' devam eden süreç, yeni bir tartışmayla boyutlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kendilerine yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a "Tetikçi" diyerek dava açtı:

"Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin. Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın. İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin. Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek. Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu."

Uğur ise 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmadığı için bir buçuk yıldır bantta bekleyen elektrikli traktör için verdiği kavga nedeniyle bedel ödediğini' savunuyor.

DEVREYE PELİKANCILAR GİRDİ

Söz konusu tartışmanın etkileri sürerken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na karşı yayınladıkları bildiriyle öne çıkan ve 'iktidar lehine algı operasyonları planladıkları' belirtilen 'Pelikan' grubundan dikkat çeken paylaşımlar geldi.

Bu isimlerin mesajları şöyle:

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan: Bakan Varank, Fuat Uğur’un ‘elektrikli traktör’ yazısının yanlış olduğunu projeyi hayata geçirerek kanıtlayabilirdi. Ama kendisi yerel mahkemenin kararına itiraz edip Uğur’u para cezasına mahkum etme, icra ve haciz yolunu seçmiş. Yanlış yapmış.

Kaplan, söz konusu paylaşımının ardından ‘Ankara Kuşu’ adlı aktroll hesabının Varank’a destek veren tweetini paylaşarak, “Leşlerin takdirini almamak lazım” dedi.

Milat gazetesi yazarı Ufuk Coşkun: Fuat Uğur gibi yıllarını bu işe vermiş, tecrübeli, kaliteli, vicdanlı bir gazeteci bunu hak etmiyor. Gerçekten çok üzücü bir durum bu. Oysa elektrikli traktör bir buçuk yıl öncesinden çiftçiye ulaşsaydı çok farklı olabilirdi her şey’ diyor Fuat Uğur. Çok haklı. Evet, elektrikli traktör üretimi neden gecikiyor?

Selman Öğüt: Yazıyı okuyunca tek cümle geldi aklıma: Fuat Uğur’a bu konuyla ilgili ayıp edildi ve ayıp edilmeye devam ediliyor.

Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna: Fuat Bey'in aksine, Bakan Varank'ın ne yapmak istediğini ben hiç anlayamadım. Sayın Bakan bir açıklama yaparsa seviniriz.

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce: Böyle olmamalıydı. Üzüldüm. Dostları, ikna yerine cezalandırmak yolunu savunamayız.

PELİKAN GRUBU HAKKINDA

Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016'da adını duyduğu Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na karşı sert ifadelerin yer aldığı 'Pelikan Bildirisi'ni yayınlamıştı.

'Pelikan darbesi' olarak da anılan bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu istifa etmişti. AKP içinde ayrı bir grup oluşturan ve kendilerini düşünce kuruluşu olarak tanımlayan 'Bosphorus Global' çatısı altında örgütlendikleri ileri sürülen Pelikancılar, Berat Albayrak'e verdikleri destekle biliniyor.

Hilal Kaplan, eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt ve Ceyhan Aksoy gibi isimler Pelikancı grubun önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

Etiketler
Pelikan Fuat Uğur Kavga Mustafa Varank