HDP'lilere yapılan operasyonun sebebi 'Meclis gündemi' mi?

HDP'lilere yapılan operasyonun sebebi 'Meclis gündemi' mi?

Mersin'de PKK, YPG ve MKP'nin propagandasını yaptığı iddiasıyla aralarında HDP İl Başkanı Bedriye Kuş ve Akdeniz Belediyesi meclis üyesi 4 kişinin bulunduğu 20 kişi, gözaltına alındı.

Mersin Yaşam'da yer alan habere göre, HDP Mersin İl Örgütü, 4 HDP’li meclis üyesinin tutuklamalara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Gözaltıların asıl nedeni Akdeniz Belediye Meclisinde itiraz ettiğimiz konulardır. Gözaltılar belediye meclis gündeminden bağımsız değil. Operasyonun olağanüstü meclis toplantısına denk getirilmesi yapılan bu operasyonun asıl amacını ortaya koymaktadır” dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞLARIMIZI AÇIK HEDEF GÖSTERDİ"

Sarıyıldız, “Gerçekleştirilen operasyonun Akdeniz Belediyesi meclis gündemi ve belediye başkanı Gültak’ın arkadaşlarımızı açık hedef göstermesinden bağımsız olmadığı ortadadır” diye konuştu.

Sarıyıldız, şöyle devam etti:

“Gözaltıların asıl nedeni Akdeniz Belediye Meclisinde itiraz ettiğimiz konulardan olan; 50 milyon liralık bütçe dışı borçlanma yetkisi, Akdeniz ilçesinin en değerli gayrımenkulü olan Eski TEDAŞ ve Belediye Binasının müteahhitlere peşkeş çekilmek istenmesi ve Spor, Aşevi ve Düğün Kompleksi olacağı söylenen Yılmaz Güney Parkının cemaat yurtlarına bırakılmak istendiği olağanüstü meclis toplantısına denk getirilmesi yapılan bu operasyonun asıl amacını ortaya koymaktadır.”

"CUMHUR İTTİFAKI TEKLİFLERİ DEMOKRATİK OLMAYAN YOLLARLA MECLİSTEN GEÇİRİYOR"

Akdeniz Belediyesinde Cumhur İttifakı üyelerinin meclisten geçiremediği teklifleri demokratik olmayan bir tutumla meclisten geçirmeye çalıştığını iddia eden Sarıyıldız, “Operasyonun asıl mimarı AKP-MHP iktidarı ve onun yerel temsilcileridir. Demokratik siyaset yoluyla meclis çoğunluğunu elde edemeyenler, yasama, yürütme ve yargı organlarını devreye koyarak, rant alanı açmak, toplu yaşam alanlarını sömürmek ve borçlanma yetkisi adı altında, hırsızlık ve talanı meşru kılmaya çalışarak kirli siyasetlerine yaşam alanı açmak istemektedirler” dedi.

Etiketler
Meclis HDP Operasyon