Peri Vadisi'nde maden projesi | Mahkeme bakanlıktan savunma istedi

Köylüler, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde planlanan kompleks cevher maden projesine karşı 4 Temmuz’da dava açtı. Erzurum 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve iptal davasında bakanlıktan savunma istedi.

Peri Vadisi'nde maden projesi | Mahkeme bakanlıktan savunma istedi

Bingöl Metal Madencilik tarafından Bingöl’ün Kiğı ilçesi Eskikavak köyü mevkiinde yaklaşık 500 hektarlık alanda kurşun, gümüş, çinko çıkarmak için planlanan ve bakanlığın ÇED olumlu kararı verdiği maden projesi yargıya taşındı.

Gazete Duvar'dan Fırat Bulut'un haberine göre, Eskikavak Köyü Derneği Başkanı İbrahim Kudiş ve köylüler Erzurum 2. İdare Mahkeme’sine başvurarak "ÇED Olumlu kararının hukuka aykırı olduğu ve kararda kamu yararı bulunmadığı" ÇED Olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

4 Temmuz’da açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. Erzurum 2. İdare Mahkemesi 25 Temmuz tarihli ara kararında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan savunma istedi.

Avukat Barış Yıldırım'ın önceki gün duyurduğu karara göre; mahkeme, bakanlıktan proje dosyası, ÇED olumlu kararı örneği ve dava konusu işlemin somut ve hukuki neden ve gerekçelerinin yasal dayanaklarıyla açıklanmasını istedi. Mahkeme bu kapsamda davalı idareye savunması için 15 günlük süre verdi.

Etiketler
Erzurum Bingöl Bakanlık Maden