Fehmi Koru: AK Parti iktidarda ve birileri 'ihanet' ile suçlanıyor, 'ihanet' iktidardan düşünce görülür

Gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA lideri Ali Babacan'la ilgili sözlerini yorumlarken "AK Parti iktidarda ve birileri 'ihanet' ile suçlanıyor, 'ihanet' iktidardan düşünce görülür" dedi.

Fehmi Koru: AK Parti iktidarda ve birileri 'ihanet' ile suçlanıyor, 'ihanet' iktidardan düşünce görülür

Gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için kullandığı "Nasıl bir ihanetin içinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, o makamlara getirildiler" ifadesini köşesine taşıdı.

Uzun yıllar siyaset yaptıkları AKP'yle yollarını ayırdıktan sonra Davutoğlu Gelecek Partisi'ni, Babacan DEVA'yı kurmuştu. Her iki isim de şu an CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleriyle birlikte altılı masada yer alıyor.

Kendi ismini taşıyan internet sitesinde "(...) Türkiye demokratik bir ülke. Öyle olduğundan, içinde yer aldıkları partilerin izlediği politikalar ile kendi düşünceleri arasında farklılaşma gören siyasilerin kendilerine yeni yollar aramaları hiç yadırganmamalı" diyen Koru, şöyle devam etti:

"Sadece iktidar cephesinden değil, muhalefet saflarından da siyasiler ayrılır, partiler kurar ve görüşleri istikametinde bir yönetim için iktidara gelme mücadelesine girerler…

CHP’den ayrılan siyasiler tarafından kurulmuş bugün de birkaç parti var. Birinin genel başkanı, bir önceki seçimde CHP’nin cumhurbaşkanı adayıydı…

İYİ Parti’nin çekirdek kadrosu geçmişte MHP’de yer almış siyasiler…

Vaktiyle parti içerisinde yönetici olarak veya bakanlık koltuğunda görev yaparken yolları ayrılmış insanları değerlendirirken, onlardan sonra parti ile hükümetin icraatına bakmak ve iki dönemi mukayese etmek daha doğru olur.

AK Parti iktidarı bugün 2002-2014 döneminden daha başarılı mı?

Her alanda?

Neden AK Parti lideri dolmamış meydanlara konuşmak zorunda kalıyor?

Partiler iktidardayken ondan ayrılanları ‘ihanet’ ile suçlamak anlamsız, o sözcük esas partileri iktidardayken yanlışlıklara ses çıkarmayan ve iktidardan düşünce seslerini yükseltenler için kullanıldığında bir anlam taşır.

AK Parti henüz iktidarda."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fehmi Koru Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Ali Babacan AK Parti