Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin nöbeti sürüyor: 'Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz'

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin özgür ve özerk üniversite , bilimsel eğitim için atanmışlara karşı kampüsteki direnişleri sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin nöbeti sürüyor: 'Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz'

Boğaziçi Üniversitesi’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rektör atamaları ve rektörlük seçimlerinin yapılmamasıyla başlayan özerk eğitim ve özgür üniversite taleplerinin dillendirildiği eylemler birinci yılını aştı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin nöbeti direnişin 568. gününde sürüyor. Akdemisyenler özgür ve özerk üniversite, bilimsel eğitim için yine kampüsteydi.

Bugün üniversiteye Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan direnişin 568. günü. Ardından Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ise 333. günü. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12.15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 383. kez rektörlük binasına döndüler. 30 Temmuz günü akademisyenlerin gerçekleştirdikleri destek oylamasında, yüzde 95 oranında Naci İnci'nin rektör adaylığına karşı oldukları belirlenmişti.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” ve “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler taşıdılar.

(Fotoğraf: Cem Say)

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Akademisyen Üniversite