Kemal Türkler, katledilişinin 42. yılında mezarı başında anıldı

DİSK’in kurucu Genel Başkanı ve işçi sınıfının unutulmaz önderi Kemal Türkler katledilişinin 42. yılında Topkapı’daki mezarı başında anıldı.

Kemal Türkler, katledilişinin 42. yılında mezarı başında anıldı

GERÇEK GÜNDEM - Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 20 Temmuz 1980 günü öldürülen DİSK'in kurucusu ve ilk genel başkanı Kemal Türkler 42'nci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Anma törenine Türkler ailesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Doğan ve Seyit Aslan, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Nevzat Karataş, DİSK önceki dönem Genel Başkanlarından Rıdvan Budak, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, genel merkez ve şube yöneticileri, DİSK’li işçiler, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

"ANISI YAŞIYOR"

Topkapı Çamlık Mezarlığı girişinden Kemal Türkler’in mezarına kadar süren bir yürüyüşün ardından saygı duruşuyla başlayan anma programında ilk olarak DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir konuşma yaptı. Kemal Türkler’in öldürülmesiyle 12 Eylül faşist cuntasının temellerinin atıldığını hatırlatan Adnan Serdaroğlu, Kemal Türkler’in düşüncelerinin ve anısının yaşadığını söyledi.

Kemal Türkler’in ailesi adına bir konuşma yapan Nilgün Soydan Türkler ise, gençler başta olmak üzere tüm katılanlara teşekkür etti ve “Kemal Türkler Kitabı” hakkında bilgi verdi.

"İŞÇİ SINIFININ ÖNÜNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Kemal Türkler’in emek ve demokrasi mücadelesine dair örnekler verdiği konuşmasını “Kemal Türkler işçi sınıfının önünde yürümeye devam ediyor” diyerek bitirdi.

Etiketler
DİSK