Deniz Poyraz duruşmasında silahlı saldırı girişiminde bulunan saldırgan hakkında yeni gelişme

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması görülürken, silahlı saldırı girişiminde bulunan M.Ö. (42), hakkında 'akıl sağlığının tespiti' istendi.

Deniz Poyraz duruşmasında silahlı saldırı girişiminde bulunan saldırgan hakkında yeni gelişme

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin davanın dün, dördüncü duruşması görülürken, elinde uzun namlulu silah bulunan bir kişi İzmir Adliyesi önüne geldi.

Silahla binaya girmek isteyen şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

AKIL SAĞLIĞI TESPİTİ İSTENDİ

Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.Ö., savcının talebiyle akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

"SOLCULARI ÖLDÜRECEĞİM"

Öte yandan saldırı girişimine ilişkin M.Ö. ilk ifadesinde boşandığı eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ve intiharını polislerin engellediğini söylerken, Gerçek Gündem'e bilgi veren olay yerinde bulunan bir tanık ise, şu ifadeleri kullandı:

“'Solcuları öldüreceğim' dediğini duydum. Büyük bir tüfek gördüm, ama o an çekim yapmak aklımıza gelmedi. Ağzını kapadılar, gözaltına aldılar. Bir dava için geldiğini söyledi polis. Ama kim davasına büyük bir tüfekle gelir. Bu büyük bir provokasyon.”

Etiketler
Deniz Poyraz İzmir Silah