İstanbul’da sağanak: Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı

Bayramın ilk gecesinde başlayan sağanak İstanbul başta olmak üzere birçok ilde su baskınlarına neden oldu. Uzun bayram tatili nedeniyle ekiplerin azlığı su baskınlarına müdahalelerde sorun yarattı.

İstanbul’da sağanak: Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazar günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacağını duyurdu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklamada bulundu kent için. İstanbul’da sağanak gece saatlerinde başladı.

İstanbul’da yaşayan yurttaşların birçoğuna AFAD’dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi) mesaj geldi.

Gök gürültülü yağışın şiddetiyle birçok yerde su baskını oldu. Sosyal medyaya Haramidere’nin taşması nedeniyle Esenyurt’ta yaşanan su baskını görüntüleri düştü. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, gece saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası su baskını yaşanan bölgede çalışmaları yerinden takip etti. Başkan Bozkurt, “Evler boşaltıldı, bir sorunla karşılaşmadık” dedi.

Uzun bayram tatili nedeniyle ekiplerin azlığı su baskınlarına müdahalelerde sorun yarattı. Sarıyer’de de birçok evi su bastığına dair bilgiler var.

İstanbul’da yaşayanlar özellikle gök gürültüsü ve çakan şimşeklerle ilgili çok sayıda görüntü paylaştı. Gök gürültülü yağışın bugün öğlen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

BOLU VE KARABÜK'TE DE ETKİLİ OLDU

Yağış Bolu'da da hasara neden oldu. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Göynük ilçesine bağlı Hasanlar, Himmetoğlu ve Kuyupınar köylerinde sağanak bir süre sonra doluya dönüştü.
Dolu nedeniyle çok sayıda aracın camları kırılırken kaportalarında ise hasar oluştu.
Ayrıca dolu ve sağanak nedeniyle çok sayıda tarım arazisi ile meyve ağaçları ve evler de hasar gördü.
Bölgede bulunan akarsu ve derelerde de taşkınlar nedeniyle suya kapılan bir araç içindeki 1 kişi olay yerine giden AFAD, jandarma ve Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucunda kurtarıldı.

Etiketler
İstanbul Bayram Tatili