Osmaniye'de sağanak yağış sele neden oldu!

Osmaniye’de etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Osmaniye'de sağanak yağış sele neden oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu kentler arasında yer alan Osmaniye’de gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili etkili oldu.

Sağanak yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak yağmur suyuyla dolarken Osmaniye Belediyesi’ne bağlı ekipler ile Karayollarına bağlı ekipler kent genelinde çalışma başlattı.

25 İŞ YERİ SU BASKININDA ZARAR GÖRDÜ

Cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları iş makinelerinin yardımıyla temizlenmeye çalışıldı. Su baskının yaşandığı Küçük Sanayi Sitesi’nde 25’ten fazla iş yeri, su baskınında zarar gördü. İş yerlerinin önünde ve içinde bulunan 20’den fazla araç ise suya gömüldü. Mevlana Mahallesi 17001 Sokak’ta kuvvetli yağıştan nasibini alan sokaklar arasında yer aldı.

215 EV SU BASKINI İHBARI YAPTI

Osmaniye Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada da sağanak nedeniyle 215 ev, iş yeri, ahır ve alt geçitten su baskını ihbarı alındığı, gelen ihbarlara AFAD’dan 3 ekip ve 9 personel, Osmaniye Belediyesi’nden 5 ekip ve 20 personel ile müdahale edildiği belirtildi.

İKİ HASTANENİN ELEKTİRİĞİ KESİLDİ

Ayrıca açıklamada, sağanak nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı, 1 metruk binanın çöktüğü, 3 iş yerinin çatısında da hasar oluştuğu, bodrum katını su basan ve elektrikleri kesilen 2 hastaneye ise jeneratör desteği sağlandığı bilgisi verildi. (İHA)

Etiketler
Osmaniye Sağanak yağış