MEB'den AKP'li belediyeye devir kıyağı: Bin 200 öğrenci ranta kurban edildi!

Kağıthane'de Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 40 bin metrekarelik arazisi 13 bin metrekarelik arsaya yapılacak okul karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AKP'li Kağıthane Belediyesi'ne devredildi.

MEB'den AKP'li belediyeye devir kıyağı: Bin 200 öğrenci ranta kurban edildi!

GERÇEK GÜNDEM -

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan ve imkanları nedeniyle ailelerin tercih ettiği Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından AKP'li Kağıthane Belediyesi'ne deprem güçlendirme çalışmaları gerekçe gösterilerek devri için süreç başlatıldı.

Süreç nedeniyle okulun boşaltılması talep edilirken 'yenisi' yapılana kadar eğitim-öğretimin devam etmesi için okul idaresi ve öğretmenler okul arayışına girdi. Öğrencilerin belirsiz bir süreç ile baş başa kalması eğitim hayatlarının olumsuz etkilenebileceği endişelerine yol açtı.

40 BİN METREKARENİN KARŞILIĞI 13 BİN METREKARE OLDU!

Bin 200 öğrencinin eğitim öğrentim gördüğü, 90 öğretmenin görev yaptığı, pansiyon ve spor kompleksinin de yer aldığı Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 30 bin metrekarelik alanı hakkında verilen karar ise tepki çekti.

Belediyenin okul alanına karşılık olarak vermeyi planladığı parçalı arazinin alanı 13 bin metrekare.

Eğitim Sen 3 Nolu Şube tarafından okul önünde yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın da böylelikle zarara uğratıldığına dikkat çekildi.

MEB'den AKP'li belediyeye devir kıyağı: Bin 200 öğrenci ranta kurban edildi! - Resim : 1

Eğitim Sen üyelerinin açıklamasında, "Milli Eğitim Bakanlığının olur yazısı da gösteriyor ki, okul arazisini belediyeye devrederken ne okul bileşenlerinin ne de bölge halkının talepleri dikkate alınmamış, okulun mevcut durumdaki özellikleri düşünülmemiş, öğrencilerin ve öğretmenlerin geleciğine dair bir plan yapılmamış, sadece AKP’li olan Kâğıthane Belediyesi’nin isteklerine cevap verilmiştir. Okulumuz, bölgemizde yeşil bir bahçesinin olması özelliğiyle son yıllarda artarak devam eden Kâğıthane’nin betonlaşma ve grileşme halinden uzaklaşılabilen yegane yerimizdir.Okulumuzu betona ve ranta teslim etmeyeceğiz." denildi.

Öte yandan öğretmenlerin ve idarenin görevleri olmamasına rağmen taşınma için okul arayışına girmek zorunda kalmasınada açıklamada tepki gösterildi.

Arazi devri ve okul projesindeki soru işaretlerine de Eğitim Sen tarafından dikkat çekilirken 10 yıl öncesine kadar Türkiye'de örnek gösterilen başarılara sahip Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nın de benzer bir şekilde ranta kurban edildiği, öğrencilerin altı yıldır olumsuz şartlarda, sağlıksız koşullarda prefabrik yapılara mahkum edildiği hatırlatıldı.

Eğitim Sen 2 Nolu Şube üyelerinin açıklamasının devamında AKP'li Kağıthane Belediyesi'ne ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şu sözlerle tepki gösterildi:

Okulun hangi zaman içerisinde, nereye, hangi kurumun sorumluluğunda yapılacağı sorularının cevabı netleşmeden ve bileşenleri tarafından kabul görmeden boşaltılması, yıkılması okulumuzu Şişli MTAL’de olduğu gibi ranta kurban etmek olur.

Bugün hala Şişli MTAL varsa öğretmenlerinin ve öğrencilerinin her zorluğa rağmen okullarından vazgeçmeyişlerindendir. Bugünde bu okulda öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencileri okulları için aynı çabanın içinde, kazanacaklarına olan inancımızla yanlarında olacağımızı ifade ediyoruz.

Kağıthane Belediye Başkanı'nın belediye meclis toplantısında tepkilerin nedeninin okul derdi olmadığı, asıl derdin lojmanların yıkımı olduğu gibi süreci manipüle etmeye çalışan açıklamalarına karşılık, yüksek sesle söylüyoruz: Biz öğretmenlerin lojman sorunumuz var barınma sorunumuz ayyuka çıkmış durumda kira ortalamaları maaşlarımızı katlamış … Evet derdimiz var ve büyük ama öğretmenleri yanlış tanımışsınız biz derdimizi çocuklarımızın arkasına saklanarak değil açıktan hak mücadelemizi yürüterek ifade ederiz.

Biz bilimsel, laik, demokratik, anadilinde eğitim talebiyle yıllardır mücadele eden Eğitim Sen olarak her yerde ve durumda olduğu gibi tarafımız nettir, eğitimden yanadır, eğitimciden yanadır, yoksul-emekçi halkın çocuklarından yanadır. Sürecin takipçisi olacağız. Okullarımızı ranta teslim etmeyeceğiz.

Etiketler
MEB Kağıthane Lise Öğrenci