MetroPOLL kurucusu Özer Sencar: Erdoğan erken seçim yapacak, Haziran 2023'ü bekleyeceğini düşünmek naif bir tavır

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu ve CEO'su Özer Sencar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sonbaharda seçime gideceği görüşünü dile getirerek "Haziran 2023'ü bekleyeceğini düşünmek çok naif bir tavır" dedi.

MetroPOLL kurucusu Özer Sencar: Erdoğan erken seçim yapacak, Haziran 2023'ü bekleyeceğini düşünmek naif bir tavır

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye'de, ekonomik kriz başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar kamuoyunda 'sandık' gündemini sıcak tutuyor.

Çeşitli kamuoyu araştırmaları, toplumda 'erken seçim' talebinin halen yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

MetropOLL Araştırma'nın kurucusu ve CEO'su Özer Sencar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalara değinerek kişisel Twitter hesabında şu değerlendirmeleri yaptı:

'ERDOĞAN 'KAZANAMAYACAĞIM, BAŞKASINI ADAY GÖSTEREYİM' DİYECEK SON KİŞİ'

"Erdoğan'ın seçimde aday olmayabileceğinin tahmin veya iddiası muhalif kesimin Erdoğan'ı hâlâ tanımadığını gösteriyor. Hayret ediyorum bu görüşlere, bunu söyleyen ve yazanlara. Erdoğan, 'kazanamayacağım öyleyse başkasını aday göstereyim' diyecek en son kişidir Türkiye'de. Ayrıca AK Parti'de ondan başka seçim kazanabilecek başka bir kişi de yok.

Erdoğan'ın Haziran'ı bekleyeceğini düşünmek de çok naif bir tavır. Erdoğan erken seçim yapacak. Büyük ihtimalle bu sonbaharda. O sözleri ile ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışmalı muhalefet. Anayasa'da neyi aşamayacağını 'O' da biliyor."

MetroPOLL kurucusu Özer Sencar: Erdoğan erken seçim yapacak, Haziran 2023'ü bekleyeceğini düşünmek naif bir tavır - Resim : 2

Etiketler
Erken Seçim Metro Recep Tayyip Erdoğan Seçim