Muharrem Sarıkaya: Akla hayale gelmeyen, hiçbir seçim döneminde karşılaşılmadık olağandışı süreçlerle karşılaşacağız

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, kıran kırana seçim kampanyalarına tanıklık edileceğini belirterek "Hem de akla hayale gelmeyen, hiçbir seçim döneminde karşılaşılmadık olağandışı süreçlerle karşılaşacağız" dedi.

Muharrem Sarıkaya: Akla hayale gelmeyen, hiçbir seçim döneminde karşılaşılmadık olağandışı süreçlerle karşılaşacağız

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sıklıkla "Haziran 2023'te yapılacak" dediği seçime giden süreçte her bireyin politik hale geleceğini söyledi.

"Hatta o denli ki, kıran kırana seçim kampanyalarına tanıklık edeceğiz. Hem de akla hayale gelmeyen, hiçbir seçim döneminde karşılaşılmadık olağandışı süreçlerle karşılaşacağız" ifadesini kullanan Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Bu öngörüde bulunmamın nedeni, mevsimi de erken gelen seçimin, kampanya sürecinin de erken başlaması… Bu denli erken başlayan kampanya döneminin bundan başka zeminde ilerlemesi düşünülemez…

Bir süredir yaşanılan gelişmeler de bunun açık göstergesi… Nedeni de partilerin bir strateji ile değil, günlük gelişmeleri gözetleyip, akışa göre propaganda yapmasına bağlı bir durum.

Dikkat çeken de uzun vadeli kazanımı gözeten stratejideki eksikliğin liderden ve kurmay kadrolarından kaynaklanmaması. Tam tersine birlikte siyaset yapan milletvekilleri veya merkez dışındaki parti yöneticilerinden de neşet etmesi…"

'EN İYİ ÖRNEĞİ İYİ PARTİ'DE YAŞANDI'

Bunun en iyi örneğinin geçen hafta İYİ Parti'de yaşandığını dile getiren Sarıkaya, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye’nin yüzde 65’i yüzde 70’i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" ifadesi sonrası yaşananları hatırlattı; ardından şunları kaydetti:

"İYİ Parti lideri Meral Akşener anında devreye girip sorunu çözme başarısını gösterdi, dün akşam yemekte buluştuğu milletvekillerini geçmişte de uyardı... Ancak tortusu da kaldı. Hala da tartışması devam ediyor. Bu ay 6’lı masaya ev sahipliği yapacak Akşener, 17 gün olmasına karşın, yurt gezileri nedeniyle erkene aldığı liderler turunda da konuyu açtı mı bilinmez. (...)"

Etiketler
Muharrem Sarıkaya Habertürk Seçim