İddia: Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi töreni için öğrenci ve memurları zorla taşıyorlar

Kamuoyunun tepkisine rağmen millet bahçesine dönüştürülmek istenen Atatürk Havalimanı'nda bugün fidan dikme töreni düzenlenecek. İstanbul'da kamu kuruluşlarında törene katılmaları için öğrenci ve memurlara baskı yapıldığı iddia edildi.

İddia: Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi töreni için öğrenci ve memurları zorla taşıyorlar

İstanbul Havalimanı'nın kullanıma açılmasıyla birlikte 2019'da tarifeli seferlere kapatılan ve alternatif pist olarak kullanılmak yerine iktidar tarafından 'millet bahçesi'ne dönüştürülmek istenen Atatürk Havalimanı'nda bugün 'fidan dikme töreni' yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törende ayrıca İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlamaları da gerçekleştirilecek.

Yetkililerin, alanı doldurmak için kamu personeli ve öğrencilere katılımı şart koştuğu ve baskı yaptığı iddia ediliyor.

TMMOB: KAMU KARARI OLMAYAN HİÇBİR PROJENİN AÇILIŞINA KATILMAYIN, HUKUKİ DESTEĞE HAZIRIZ

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da yaptığı yazılı açıklamayla memurlara etkinliğe katılmaları için baskı yapıldığını söyledi.

Konuyla ilgili her gün şikayet ve başvuru geldiğini belirten Candan, kamu çalışanlarına “Kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak her türlü hukuki desteğe hazırız” dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir Anadolu lisesinde de öğrencilere 'veli izin kağıdı' dağıtıldı.

Okul idaresine teslim edilmesi istenen izin kağıdının üzerinde, “29 Mayıs Pazar günü saat 13.30-17.30 saatleri arasında ‘Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikimi' etkinliği için düzenlenecek olan geziye velisi bulunduğumuz ……..'nın katılmasına izin veriyorum” ifadeleri yer aldı.

İddia: Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi töreni için öğrenci ve memurları zorla taşıyorlar - Resim : 1

CHP'Lİ ADIGÜZEL: 'AKP'NİN GELDİĞİ SON NOKTA BU'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, bir memura gelen WhatsApp mesajını paylaşarak, şunları söyledi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarın Atatürk Havalimanı'nda yapılacak olan millet bahçesi açılışı için kamu personelini seferber etmiş durumda. Milletin bile ilgi göstermediği millet bahçesini, millete hizmetle yükümlü memurları taşıyarak açacaklar. AKP'nin geldiği son nokta bu."

İddia: Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi töreni için öğrenci ve memurları zorla taşıyorlar - Resim : 2

CHP'Lİ İLGEZDİ: BAKANLIĞIN GÖREVİ AÇILIŞLARA KAMU PERSONELİ TAŞIMAK DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de kendisine ulaşan şikayetleri paylaşarak, AKP'nin her etkinliğinde aynı durumun yaşandığını söyledi.

İlgezdi, “Memurlarımız artık, işten çıkarılmakla korkutularak miting meydanı doldurmaya zorlanmaktan bıktı usandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yöneticileri illerden otobüs kaldırarak, kamu personelini zorla açılışa götürüyor. Üstelik, yol, konaklama ve bir gün de idari izin verilecek. AKP iktidarı yaptığı açılışlara, düzenlediği kongrelere gelmeyen partililerinin yerini, devletin memurlarıyla doldurmaktan artık vazgeçmelidir. Bakanlığın görevi çevreyi korumak, düzenli şehirleşme ve iklim çalışmaları yapmak, açılışlara kamu personeli taşımak değil!” dedi.

'KAMU EMEKÇİLERİ KAPI KULU DEĞİLDİR'

Yapı-Yol Sendikası Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı kamu emekçilerini alkış memuru yapmak istemektedir. İş kolu örgütlenme alanımızda bulunanan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığının uygulamasını kabul etmiyoruz. Kamu emekçileri kapı kulu değildir" dendi.

İddia: Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi töreni için öğrenci ve memurları zorla taşıyorlar - Resim : 3

Etiketler
Memur İstanbul Öğrenci Atatürk Havalimanı