CHP İstanbul’da Kaftancıoğlu’na destek ziyaretleri: 'Canan başkan her şeyin hakkından gelecek'

CHP İl Başkanlığı’nın mutfağında 12 yıldır çalışan Selvinaz Topal, normalde izinli olduğunu kararı duyunca içinin rahat etmediğini, iznini bırakıp geldiğini anlattı: “Üzücü ama geçecek bugünler. Canan Başkanım, hakkından gelecek her şeyin.”

CHP İstanbul’da Kaftancıoğlu’na destek ziyaretleri: 'Canan başkan her şeyin hakkından gelecek'

GERÇEK GÜNDEM - FİLİZ GAZİ

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onamasının ardından CHP MYK'nin olağanüstü toplanacağı duyurulmuştu. Sabah 08:30’da yapılan MYK toplantısından sonra İl Başkanlığı’na Kaftancıoğlu’na destek için Türkiye’nin pek çok şehrinden gelenler oldu.

DAHA DA GÜÇLENECEK

Moralinin iyi olduğu görülen Kaftancıoğlu, desteğe gelenler ile tek tek sohbet etti. Toplantı aralarında CHP’lilerle fotoğraf çekildi.

İl Başkanlığı’nın mutfağında 12 yıldır çalışan Selvinaz Topal, normalde izinli olduğunu kararı duyunca içinin rahat etmediğini, iznini bırakıp geldiğini anlattı:

“Üzücü ama geçecek bugünler. 12 yıldır burada çalışıyorum. Canan Başkanım, hakkından gelecek her şeyin. Ben normalde izindeydim. İçim rahat etmedi. Duyar duymaz geldim. ”

CHP İstanbul’da Kaftancıoğlu’na destek ziyaretleri: 'Canan başkan her şeyin hakkından gelecek' - Resim : 1

Gülcan Özdemir ise “Canan Başkanın çaycısıyım” diyor. Kaftancıoğlu’nu şu sözlerle anlatıyor: “3 yıldır yanında çalışıyorum. Mükemmel bir insandır kendisi. Her şeyin üstesinden gelir. Hatta daha da güçlenerek çıkar buradan. Bir kadın olarak başımızda olduğu için biz de güçlü hissediyoruz kendimizi.”

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE İLE YANINDAYIZ

MYK üyesi Füsun Sökmez, sabahtan bu yana desteğe gelenleri “İl Başkanları, İlçe Başkanları, Parti Meclis üyeleri, milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları üyeleri hepsi burada” diye sıraladı.

Kadın Kolları Saymanı Aliye Ersever, Kaftancıoğlu’yla görüşmesini “Yanında olduğumuzu belirttik. Ortak görüşteyiz. İl Başkanımızın yanındayız. Hukuksuzluğun tam bir yansımasıdır” diyerek anlattı.

Ankara’dan gelen Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ayten Gürsever ise “Kadınların örgütlü mücadelesi ile sonuna kadar yanındayız” dedi.

CHP İstanbul’da Kaftancıoğlu’na destek ziyaretleri: 'Canan başkan her şeyin hakkından gelecek' - Resim : 2

İl Başkanlığı’na desteğe gelenler Kaftancıoğlu kararına rağmen umutlu olduklarını ve bu hamlelerin AKP’nin son çırpınışları olduğunu düşünüyor. İl binası önünde çaylar içiliyor, gelenler karşılanıyor ve sohbetler ediliyor.

Etiketler
İstanbul