Sıra arkadaşlarından Gezi davasında tutuklanan Çiğdem Mater'e mesaj

Gezi direnişi davası kapsamında 18 yıl hapse mahküm edilen Çiğdem Mater'e Saint Benoit Fransız Lisesi'nden sıra arkadaşları destek mesajı yayımladı. Mesajda, ''Adaletin er ya da geç yerini bulacağına inanıyoruz'' denildi.

Sıra arkadaşlarından Gezi davasında tutuklanan Çiğdem Mater'e mesaj

GERÇEK GÜNDEM - Gezi direnişi davası kapsamında yargılanan isimlerden biri olan belgesel yönetmeni ve gazeteci Çiğdem Mater'e 18 yıl hapis cezası verildi.

Mater'in tutuklanmasının ardından Saint Benoit Fransız Lisesi'nden sıra arkadaşları tarafından yayımlanan mesajda, ''Can dostumuz, kardeşimiz Çiğdem Mater'in Gezi Parkı davası kapsamında ceza alıp, hürriyetinden mahrum edilmesi bizi derinden üzdü. Mahkemenin, karşı oyda belirttiği gibi 'her türlü kuşkudan uzak somut, kesin ve inandırıcı' deliller olmadan verdiği bu karar siyasidir ve hukuk devletine olan inancımızı yerle bir etmiştir. Adaletin er ya da geç yerini bulacağına inanıyoruz. Bu süreçte dostumuzun yanındayız. Gülen yüzünü düşürmemek boynumuzun borcudur'' denildi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı Davası kapsamında iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, davadaki diğer isimler Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi.

Etiketler
Çiğdem Mater Gezi davası Lise