Bakan Dönmez çark etti; Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği ev için önce 'elektrik vardı' demişti, şimdi 'bilerek kesmişler' açıklaması yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu yalanlamaya çalışırken 278 bin abonenin elektriğinin kesik olduğunu itiraf eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün de CHP liderinin ziyaret ettiği evin elektriğinin sadece beş gün kesik olduğunu ileri sürdü.

Bakan Dönmez çark etti; Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği ev için önce 'elektrik vardı' demişti, şimdi 'bilerek kesmişler' açıklaması yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşı ziyaretinin ardından başlayan tartışma sürüyor.

Başkent Elektrik çalışanlarının elektriği kesme görüntülerine rağmen CHP liderinin elektriğinin kesilmediğini ileri süren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu kez de vatandaşın evinin elektriğinin borcundan dolayı kesilmediğini iddia etti.

AKP Nallıhan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Bakan Dönmez, "Ana muhalefet partisinin lideri, geçtiğimiz günlerde güya borcundan dolayı 4 aydır elektriklerinin kesik olduğunu iddia ettiği bir evi ziyaret etti. Biz de gerçekleri belgeleriyle yayınladık. Evin elektrikleri borcundan dolayı kesik dediler. Sadece 5 gün o da 31 Mart-5 Nisan arasında kesik kaldı. Daha sonra fatura ödemesi yapılmış, elektriği kullanmaya devam etmişler" dedi.

Dönmez, CHP liderinin ziyaret saati olan 18.18-21.31 arası birilerinin elektriği kasıtlı olarak kestiğini iddia etti. Enerji Bakanı, "Dağıtım şirketine sorduk nedir bu kaynağın kesintisi dedik. Bizden kaynaklı bir kesinti değil dediler. Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri birileri marifetiyle kesmişler" diye kaydetti.

BAKAN DÖNMEZ YURTTAŞI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Dönmez, pazar günü yaptığı paylaşım ile Güllü Demir'in evinde ziyaret sırasında elektrik olduğunu iddia etmişti. Dönmez paylaşımında, "Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden Bakan Dönmez'e yanıt vererek, istifa çağrısı yapmış "Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!" ifadesini kullanmıştı.

"GENEL BAŞKAN SAYESİNDE ELEKTRİĞİM AÇILDI"

Tartışmaların ardından açıklama yapan Güllü Demir'in videosunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu paylaşmıştı. Demir, elektriğinin pazar sabah saatlerinde açıldığını söylemişti.

Demir, "Kaymakamlıktan geldiler, kişisel bilgilerini aldılar, yardım edeceklerini söylediler. Genel Başkan sayesinde elektriğin açıldı.Karanlığıma aydınlık geldi" demişti.

Etiketler
Elektrik