Gezi davası kararını aileler yorumladı: 2018'den beri bu kılıç kafamızın üzerinde sallanıyor

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Tayfun Kahraman'ın aileleri dava süreci hakkında açıklamada bulundu.

Gezi davası kararını aileler yorumladı: 2018'den beri bu kılıç kafamızın üzerinde sallanıyor

Gezi davasında yakınları tutuklanan aileler mahkemeden çıkan kararı yorumladı.

Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı, Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman, Hakan Altınay'ın eşi Hande Yalnızoğlu Altınay, Gezi davasında alınan kararı ve bu süreçte yaşadıklarını T24'ten Candan Yıldız'a anlattı.

Aileler, Türkiye'de bir hukuksuzluk iklimi olduğunu ve bu iklimde bu kararın verilmesini beklediklerini söylerken, "2018’den beri bu kılıç kafamızın üzerinde sallanıp duruyordu" dedi. Aileler, bir kayıp ve yas sürecinde olduklarını dile getirdi.

Cezaevi süreciyle ilgili yol ve yöntem öğrenmeye çalıştıklarını ifade eden aileler "Cezaevinde dimdik duruyorlar, sağlıkları iyi, herkese selamları var. 'Kaçma şüphesiyle' tutuklandılar ama onlar kaçmayı hiç düşünmediler. Mesleklerinin gereğini yaptılar" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Gezi davasında 1637 gündür tutuklu olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala’nın sadece hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs (TCK 312) suçlamasından, takdir indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasına, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verildi.

Etiketler
Mücella Yapıcı Gezi davası Hapis cezası Tayfun Kahraman