Rezidansta işkence ve yağma olayına karışan çetenin 8 üyesi daha yakalandı

Bakırköy’de lüks bir rezidansta işkence ve mala el koyma suçuna karıştığı iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Rezidansta işkence ve yağma olayına karışan çetenin 8 üyesi daha yakalandı

İstanbul Bakırköy’de lüks bir rezidansta işkence ve mala el koyma suçuna karıştığı iddia edilen çetenin Kazakistan ve Çeçen uyruklu 8 üyesi emniyetin yaptığı operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, 25 Mayıs 2021'de Bakırköy'de bulunan lüks bir rezidansa, A.J. adlı bir kişi tarafından zorla götürülen E.K. ve D.A. adlı 2 kişi, burada zorla alıkonularak işkence yapılmış ve mal varlıkları yağmalandığı iddia edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, olaya karıştıkları tespit edilen 7 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteye yönelik yapılan çalışmalarda olaya karıştığı tespit edilen Kazakistan ve Çeçen uyruklu 8 şüpheliyi daha tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından yabancı uyruklu suç örgütü üyeleri, 12 Nisan'da bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ, TAVAN ARASINDA VE KUTUDA SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ikametlerinde ve lüks rezidansta arama yapıldı. Aramalarda rezidansın tavan arasında, çamaşır makinesinde ve makyaj kutsunda 7 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 77 fişek, 1 sahte pasaport, 1 kelepçe, 2 telsiz ve 1 takip cihazının ele geçirildiği açıklandı.

Emniyete götürülen şüpheliler, polisteki ifade işlemlerinin ardından dün mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden biri ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 4 şüpheli ise tutuklandı.

Etiketler
Bakırköy Gözaltı Lüks