Feribot seferlerini azaltmasıyla gündeme gelmişti; Gökçeadalılar, GESTAŞ'tan ulaşım sorununu çözmelerini istiyor

Ulaşım sorunu yaşayan Gökçeadalılar, taleplerini dile getirmek için basın açıklaması düzenliyor. Valilik makamına dilekçe yazan adalılar 9 maddelik ulaşım taleplerini kabul edilmesini istiyor.

Feribot seferlerini azaltmasıyla gündeme gelmişti; Gökçeadalılar, GESTAŞ'tan ulaşım sorununu çözmelerini istiyor

GERÇEK GÜNDEM - 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımının ardından feribot seferlerinin azaltılmasıyla gündeme gelen GESTAŞ bu kez de Gökçeadalıların ulaşım ihtiyacını karşılayamadığı gerekçesiyle gündemde.

Adalılar GESTAŞ’tan ulaşım ile ilgili taleplerini için harekete geçti. Aynı zamanda GESTAŞ Yönetinm Kurulu Başkanı olan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile görüştü.

Çanakkale’ye deniz otobüsü seferlerinin yeniden başlatılması, arabalı vapurun direk olarak Çanakkale’ye sefer yapması, GESTAŞ’ın Ada’ya ulaşımda açık denize uygun, daha güvenli ve donanımlı bir gemi tahsis etmesi, GESTAŞ’ın Gökçeada ve Kabatepe iskelelerindeki yer hizmetlerini iyileştirmesi, Ada’daki GESTAŞ temsilciliğinin sürekli ulaşılabilir ve işlevsel bir hale getirilmesi, GESTAŞ’ın Kabatepe - Eceabat arasındaki yolcu transferini sağlaması, Kış feribot seferlerinin sıklaştırılması, Gökçeada Belediyesi Hasta Nakil Aracından gemi ücreti alınmaması, gemiden yaya yolcu iniş ve binişlerinin daha güvenli ve kolay erişilebilir biçimde düzenlenmesi gibi 9 maddelik taleplerini Vali Aktaş'a aktaran adalılar, validen konuya dair gerekli çalışmaların yapılacağına dair söz aldı.

Gerçek Gündem'e konuşan Ada Dayanışması, "Dayanışma olarak Vali Beyle yaptığımız görüşme gayet olumlu ve samimi bir ortamda geçti. Vali Bey taleplerimize ilgili tek tek sorular sordu, notlar aldı ve yetkililerle görüşüp bu taleplerin takipçisi olacağını söyledi. Bu hassasiyet ve yakınlığından ötürü Vali Beye teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Dayanışma, 9 Nisan Cumartesi günü Gökçeada halkıyla birlikte saat 12.00'de Kuzulimanı ve Eceabat'ta taleplerini bir kez daha dile getirmek için basın açıklaması yapacaklarını dile getirdi.

Etiketler
Gökçeada