İYİ Partili Bahadır Erdem, ABD'de katıldığı Onur Yürüyüşü'nün hikayesini anlattı: İtibar suikastı yapıyorlar!

Onur Yürüyüşü'ne katıldığı için hedef gösterilen İYİ Partili Bahadır Erdem, "Bir dakikalık görüntüden ötürü itibar suikasti yapıyorlar. Ben insan hakları hukukçusu olarak bütün insanların hakkını savunuyorum" dedi.

İYİ Partili Bahadır Erdem, ABD'de katıldığı Onur Yürüyüşü'nün hikayesini anlattı: İtibar suikastı yapıyorlar!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, son dönemde 2019 yılında ABD'de gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü'ne katılması nedeniyle hedef alınıyor.

Son yazısında konuya değinen Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in 2019 yılında ABD'de gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü'ne katılması nedeniyle hedef alınmasını "Ne vakit iç çekişme yaşansa ilk kurşun mutlaka Prof. Dr. Bahadır Erdem'e isabet ediyor. İYİ Parti'nin ülkücülere kapılarını kapattığını ve milliyetçilikten uzaklaştığını iddia edenler Akşener'i vurmak için Erdem tercihini tartışmaya açıyor" sözleriyle yorumladı.

Erdem'in Leyla Zana'nın tutuklanmasına karşı çıkan, Öcalan'ın ev hapsine alınmasını öneren ve 15 Temmuz'un ilk saatlerinde sokağa çıkılmamasını salık veren eski tweetlerinin gündeme getirildiğini belirten gazeteci, şöyle devam etti:

"Geçen sene İYİ Parti'den ihraç edilen Prof. Ümit Özdağ, bu yolu açan ilk siyasetçiydi. İYİ Parti Başkanlık Divanı'na giren Erdem, şimdilerde Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı'ndan alınması, Yavuz Ağıralioğlu'nun da kadro dışı bırakılmasından ötürü hedefte. Bu kez New York'ta 2019 yılındaki gerçekleştirilen eşcinsel onur yürüyüşündeki çektiği video yüzünden vuruluyor.

Dün Erdem ile bu yürüyüşü konuştuk. Hikayesi şöyle: Büyük kızı Pınar Erdem, Kaliforniya Üniversitesi'nde cinsiyet hakları üzerine yüksek lisans yaptı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'den aldığı bursla Suriye'deki iç savaşta tecavüze ve cinsel şiddete uğrayan erkekler ve erkek çocuklar hakkında rapor yazdı. Aynı konudaki makalesi Guardian gazetesinde yayınlandı.

Erdem Ailesi, 2019 yılında kızları Pınar'ı ziyaret için ABD'ye gitti.

O yıl 30 Haziran'da New York'ta eşcinsel onur yürüyüşü gerçekleştirildi. İki milyonu aşkın insanın katıldığı yürüyüşte görevli olan Pınar Erdem, ailesini karnavalı izlemeleri için çağırdı.

Prof. Dr. Bahadır Erdem, yürüyüşte çekim yaparak, YouTube kanalında yayınladı. O tarihte dikkat çekmeyen kayıt, Erdem'in siyasete girmesinden sonra karşıtlarının silahına dönüştü. Bugün 'İYİ Parti'den ülkücüler kovuldu, Başkanlık Divanı'na LGBT dostu Erdem girdi' diye karalama kampanyası yürütülüyor."

'PARTİDE 1.5 SENEDİR HUKUK BAŞKANI DEĞİLMİŞİM GİBİ'

Saymaz, konuyla ilgili Erdem'le görüştüğünü ve siyasetçinin kendisine şunları söylediğini aktardı:

"Bir dakikalık görüntüden ötürü itibar suikasti yapıyorlar. Ben insan hakları hukukçusu olarak bütün insanların hakkını savunuyorum. Partide 1.5 senedir hukuk başkanı değilmişim, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e emek vermemişim gibi, 'Görüyor musun, İyi Parti kimlere kaldı' diyorlar. Oysa ben zaten 1.5 senedir hukuk ekibinin başındayım."

Etiketler
Bahadır Erdem İYİ Parti Onur Yürüyüşü Suikast