Osman Kavala ve Mücella Yapıcı'nın müebbet hapsi isteniyor: Gezi davasında karar günü

Gezi davasında pazartesi günü karar verilecek. Osman Kavala dava nedeniyle yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunuyor.

Osman Kavala ve Mücella Yapıcı'nın müebbet hapsi isteniyor: Gezi davasında karar günü

GERÇEK GÜNDEM - 2013 yılında Taksim Gezi Parkı'nın İstanbul 6. İdare Mahkemesi ve 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına rağmen Topçu Kışlası'nın Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşa edilmesinin tetiklemesiyle AKP iktidarının keyfi ve demokratik olmayan uygulamalarına karşı başlatılan Gezi eylemlerine katılanların yargılandığı davada sona gelindi.

Yargıtay’ın bozduğu Çarşı davası ile istinaf mahkemesinin bozduğu Gezi Parkı davasının birleştirilmesiyleyeniden başlayan davada dosyalar yeniden ayrılmıştı.

Pazartesi günü yapılacak duruşmada Gezi davası için karar verilmesi bekleniyor. 21 Şubat'ta yapılan duruşmada iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Gezi davasının tutuklu tek sanığı olan Kavala yaklaşık 4 yıldır cezaevinde.

Kavala'nın cezaevinde olması kamuoyunun tepkisini çekerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi davasıyla ilgili mütalaasında tutuklu yargılanan Osman Kavala ve tutuksuz yargılanan Mücella Yapıcı hakkında TCK'nın 312. maddesinde düzenlenen "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçuna sebebiyet" suçlarından müebbet hapis talep etti.

Etiketler
Osman Kavala Gezi davası Mücella Yapıcı