Ahmet Taşgetiren: İnsanlar çareyi yönetenlerden bekliyor; görünen o ki orada çaresizlik söz konusu

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, yağ kuyruklarını ve iktidarın çaresizliğini yazdı. Taşgetiren, "Yukardan aşağıya, konuşmalara bakıyorsunuz, laf ola beri gele. İşte tam da bu görüntüler vatandaşta paniğe yol açıyor." dedi.

Ahmet Taşgetiren: İnsanlar çareyi yönetenlerden bekliyor; görünen o ki orada çaresizlik söz konusu

AKP iktidarının hatalı ekonomik politikalarının ardından artan enflasyon yurttaşların alım gücünü düşürdü. Üretimin iktidar tarafından arka plana itilmesiyle Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürecinde bölgeden ithal edilen ayçiçek yağı da ulaşılamaz hale geldi.

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, yağ kuyruklarını ve AKP iktidarının çözüm üretememesini köşesine taşıdı.

Taşgetiren, "Bir de yargılıyorsunuz o perişanlık içine sürüklenen insanları… Sor bakalım neden? Neden bir insan, üç kuruşluk indirim için market market dolaşır? Bahçeli’den başladım ama, asıl iktidarın büyük bölümündeki duyarsızlığa işaret etmek lazım. “Halkın sıkıntı yaşadığını görüyoruz” sözleri bile bir lütuf gibi sunuluyor. Yoo, görmüyorsunuz, hele hiç mi hiç yaşamıyorsunuz… Onun için insanlar “Gel asgari ücretle bir hafta yaşa” diye sesleniyor iktidardakilere… “Eİtibardan tasarruf olmaz” mantığıyla saltanatınızdan bir gram taviz vermiyorsunuz. Size kol – kanat gersin diye oluşturduğunuz medyanız da var. Ondan sonra gelsin “Nankör…. Giden gitsin….” söylemleri…" iifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "İnsanlar tabii olarak çareyi ülkeyi yönetenlerden bekliyor. Ama görünen o ki, orada “Çaresizlik” durumu söz konusu. Çare bulsalar herhalde, her gün akaryakıta böylesine “fahiş” evet “fahiş” zam yapmazlar. Çareleri olsa, çareyi devreye sokarlar ve insanların içini durulturlar. “Yoklukların sebebi falanca muhalefet partisiymiş…” Bu, politika mı Allah aşkına, bu devlet yönetimi mi? Yukardan aşağıya, konuşmalara bakıyorsunuz, laf ola beri gele. İşte tam da bu görüntüler vatandaşta paniğe yol açıyor." değerlendirmesinde bulunu.

AHMET TAŞGETİREN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN