Karar yazarı Karaalioğlu: İki kutup varsayımı bugün daha imkansız ve zayıf bir hipotez

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Rusya'ın Ukrayna'yı işgal sürecinde iki kutuplu dünya tartışmalarını yazdı. Karaalioğlu, "Putin’in ülkesi Batı’ya karşı ekonomik, siyasi ve psikolojik rekabet standartlarını iki hafta önce kendi eliyle geriletti." dedi.

Karar yazarı Karaalioğlu: İki kutup varsayımı bugün daha imkansız ve zayıf bir hipotez

Rusya'nın Ukrayna'ı işgalinde 15'nci güne girildi. Gözler tarafların bir araya geleceği Antalya'da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısında.

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, dünyanın savaş gündemini yazdı. Karaalioğlu, "ki kutup varsayımı Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi öncesine göre bugün daha imkansız ve zayıf bir hipotez artık. Putin’in ülkesi Batı’ya karşı ekonomik, siyasi ve psikolojik rekabet standartlarını iki hafta önce kendi eliyle geriletti." ifadelerini kullandı.

Karaalioğlu, "Rus ekonomisinin toparlanması veya eski seviyeyi yakalaması çok zaman alacak ve muhtemelen görünen gelecekte mümkün olmayacak. Yaptırımların her gün yeni bir branşa sıçraması da Batı’nın motivasyonunun yüksek ve izolasyon sürecinin kalıcı olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Rusya Ukrayna