Görüşmenin detayları ortaya çıktı: Erdoğan'dan Putin'e 'Milli paralarımızla ticaret yapalım' önerisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'iki ülke arasındaki ticarette milli paraların kullanılması' önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

Görüşmenin detayları ortaya çıktı: Erdoğan'dan Putin'e 'Milli paralarımızla ticaret yapalım' önerisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 'Ukrayna'nın işgali' nedeniyle gerçekleştirilen telefon görüşmesinin detayları belli oldu.

NTV’de yer alan haberde, Erdoğan'ın Putin'e "İki ülke arasındaki ticarette euro ve dolar dışında ruble, yuan ya da altını kullanabiliriz" önerisinde bulunduğu aktarıldı.

PUTİN TALİMAT VERECEK

Bununla birlikte Erdoğan'ın Azak Denizi'nde bekletilen ayçiçeği yağı hammaddesi ve buğday yüklü yaklaşık 30 gemiyi de hatırlattığı, Putin'in "Talimat vereceğim" dediği ögrenildi.

TÜRKİYE'NİN TARAFSIZLIK POLİTİKASI SÜRÜYOR

Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir yaşanan krizin son olarak işgal hareketine evrilmesinin ardından Batı ülkelerinin Moskova'ya başlattığı yaptırımlar sürüyor. Bundan sonraki süreçte dünya genelinde yaşanacak gelişmeler halen merak konusu olurken, Türkiye her iki ülkeyi de 'dost' olarak nitelendirerek krizde 'tarafsız' kalmayı tercih etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin maddelerini uygulayacaklarını söyledi.

Etiketler
Rusya Vladimir Putin Para