Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na suikast planladığını açıklamıştı: IŞİD'in Türkiye sorumlusu hakim karşısında

Terör örgütü IŞİD’in eski ‘Türkiye Vilayeti Sorumlusu’ Kasım Güler'in yargılanması başladı. Mahkemede Güler'in tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na suikast planladığını açıklamıştı: IŞİD'in Türkiye sorumlusu hakim karşısında

IŞİD’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast planlandığını açıklayan eski ‘Türkiye Vilayeti Sorumlusu’ Kasım Güler’in yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Güler, avukatıyla görüşemediği için savunmasını hazırlayamadığını belirterek mahkemeden ek süre istedi. Mahkeme, Güler’in tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 19 Nisan’a erteledi.

IŞİD’in eski ‘Türkiye Vilayeti Sorumlusu’ Kasım Güler, 15 Haziran 2021'de yasadışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalamıştı. Eylem yapmak amacıyla yanında getirdiği silah ve patlayıcılara el konulan Güler, 21 Haziran 2021'de tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güler hakkında ‘Anayasa’yı ihlal’ ve ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’, ‘sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri bulundurma’ suçlarından dava açmıştı. Güler’e açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Kasım Güler, Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, bacağındaki sağlık sorunu nedeniyle koltuk değnekleriyle geldi. Güler, avukatıyla görüşemediği için savunmasını hazırlayamadığını belirterek mahkemeden ek süre istedi. Avukatı ise mahkemeden, Güler’in tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne örgütün Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgelerin istenmesi için müzekkere yazılmasına, Güler’e savunmasını hazırlaması için ek süre verilmesine, iddianamede beyanları bulunan kişilerin tanık sıfatıyla dinlenmesine ve Güler’in tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 19 Nisan 2022 gününe erteledi. (ANKA)

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na suikast planladığını açıklamıştı: IŞİD'in Türkiye sorumlusu hakim karşısında - Resim : 1

Etiketler
IŞİD Mahkeme Suikast Türkiye