CHP'li Aykut Erdoğdu, doğal gazdaki fahiş fiyatı sorguladı, AKP'li Metiner SOCAR'ı savundu

CHP'li Aykut Erdoğdu'nun doğal gaz anlaşmasına ilişkin iddiaları SOCAR'ın sahibi olduğu Haber Global yayınında yalanladı. AKP'li Mehmet Metiner Erdoğdu'ya yönelik ağır ifadeler kullanarak SOCAR'ı savundu.

CHP'li Aykut Erdoğdu, doğal gazdaki fahiş fiyatı sorguladı, AKP'li Metiner SOCAR'ı savundu

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki 2000'lerin başından bu yana süren doğal gaz anlaşmasına ilişkin iddiaları tartışma yarattı.

Azerbaycan'dan doğalgaz alımında 1 milyar 400 milyon dolar fazladan ödeme yapıldığını söyleyen Erdoğdu, yeni yılla birlikte doğalgaza yapılan büyük zammın nedenine dair iddialarda bulunarak, "Siz geçmişte yapılan yolsuzlukların ve kötü yönetimin faturasını ödüyorsunuz... Yolsuzluklara dur demezsek zemheri soğuğunda üşümeye devam edeceğiz" demişti.

Erdoğdu'nun iddialarına Socar'ın sahibi olduğu Haber Global'den yalanlama geldi. "CHP'li Erdoğdu'dan küstha açıklamalar" başlığıyla verilen yayında Erdoğdu'nun iddiaları yalanlanırken "Azerbaycan ile Türkiye arasındaki köklü işbirliğini enerjide de geleceğe taşıyan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile ilgili gerçekçilikten uzak yorumlar yapıyor. Azerbaycan gazını Avrupa'ya ulaştıran, yıllık 1,5 milyar doları aşkın taşıma geliri sağlayacak olan stratejik bir değer zincirinin en önemli halkası bu projeyle ilgili bilgiden uzak ve çirkin iddiaların tam da Şuşa Beyannamesi'nin resmen hayata geçeceği zamanda yapılması dikkat çekiyor" denildi.

Öte yandan yayına konuk olan AKP'li Mehmet Metiner ise SOCAR'ı savundu, Erdoğdu'ya yönelik ağır ifadeler kullandı. Metiner, "Ucuz ve pespaye politikacı ağzıdır. O kadar öfkeliyim ki. Ama bu arada Hulusi Kılıç Büyükelçimize takdirlerimi iletmemiz lazım. Türkiye-Azerbaycan ilşkileri konusunda çok değer verdiğim birisi." dedi.

AYKUT ERDOĞDU'DAN YANIT

Aykut Erdoğdu, yayının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ben yolsuzlukları anlatmaya başladığım zaman üzerime çok geleceklerini söylemiştim... Azerbaycan'dan gaz alım anlaşmaları ile ilgili yazdıklarımdan sonra Haber Global'de beni parçalamaya çalışıyorlar... Haber Global sermayesi açıkladığım olaylarla ilgili olanlara ait..." dedi.

Metiner söylemlerine de tepki gösteren Erdoğdu, "Benim söylediklerim Sayıştay tespitleri veya enerji uzmanlarının söyledikleri... Mehmet Metiner gibi bir düşkünün enerji yolsuzluk iddialarını Ermenistan - Azerbaycan meselesine bağlaması mide bulandırıcı.." diye kaydetti.

Etiketler
Aykut Erdoğdu Haber Global Mehmet Metiner