CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na FETÖ yöntemiyle kumpas!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na kurulan kumpası polis ortaya çıkardı.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na FETÖ yöntemiyle kumpas!

Aydın’da gazetecilik yapan E.A. ve M.A. isimli iki kardeşin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’na, valilik ve savcılığa gönderilen sahte mektuplarla kumpas kurmaya çalıştığı iddia edildi. Kumpas, Emniyet’in yaptığı incelemeyle ortaya çıktı. Aydın’ı karıştıran olayların ayrıntısını CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır anlattı.

MEKTUP YAZMIŞLAR

Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göre Çankır, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin 30 yıllık personeli H. K’nin kimlik bilgilerinin kentte gazetecilik yapan E.A. ve M.A. isimli iki kardeş tarafından ele geçirildiğini, bu bilgilerle Çerçioğlu aleyhinde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Cumhuriyet Başsavcısı’na mektup gönderildiğini tespit ettiklerini söyledi. Sahte mektupları itfaiye personeli H.K’nin cep telefonuna gelen mesajla öğrendiklerini belirten Çankır, şu ifadeleri kullandı: “17 Aralık 2021’de H.K’nin cep telefonuna PTT’den bir gönderiyle ilgili bilgilendirme mesajı geliyor. Devlet memuru olan H.K., bunun üzerine PTT Başmüdürlüğü’ne giderek yetkililer ile görüşüyor ve herhangi bir gönderisinin olmadığını bildiriyor. Emniyet’in yaptığı takip ve incelemede postayı bir kadının gönderdiği tespit ediliyor.”

GAZETE ÇALIŞANI ÇIKTI

Sahte kimlikle gönderilen mektupların bir televizyon kanalında okunduğunu aktaran Çankır, “E.A. isimli gazeteci, kendisine bir mektup geldiğini, aynı mektubun vali ve savcıya da gönderildiğini ifade ediyor. Çerçioğlu ve itfaiye dairesi ile ilgili iftira ve karalama dolu sözde mektubu yayımlıyor. PTT’den H.K. adına mektubu gönderen kişinin, E.A. ve M.A. isimli iki kardeşin sahibi oldukları gazetenin çalışanı Y.Ü. olduğu tespit ediliyor” diye konuştu. Konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Çankır, başkan Özlem Çerçioğlu’na kumpas kurulmaya çalışıldığını belirterek, şunları söyledi:

"PEŞİNİ BIRAKMAYIZ"

“Kendilerinin göndermiş oldukları mektupla, kamuoyu ve devletimizin kurumlarını kandırmaya çalışarak tam bir FETÖ’vari operasyon yapıldığı anlaşılmaktadır. Burada önemli bir husus da E.A’nın bu kişisel verileri nasıl ve kimler vasıtasıyla elde ettiğidir. Belediye çalışanı, bununla ilgili suç duyurusunda bulundu. Bu olayın peşini bırakmayacağız.”

"30 YILLIK DEVLET MEMURUNA BÖYLE BİR İFTİRAYI NASIL ATARSINIZ?"

Öte yandan Çankır, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

PTT’den Hasan Kılıç adına mektubu gönderen kişinin Denge Gazetesi’nin çalışan personeli Y.Ü. isimli kişi olduğu tespit ediliyor. Kendilerinin göndermiş oldukları mektupla, kamuoyu ve devletimizin kurumlarını kandırmaya çalışarak Özlem Çerçioğlu’na tam bir fetövari kumpas kurulduğu anlaşılmaktadır. Yani Denge Gazetesi personeli PTT’ye gidip Hasan Kılıç’ın bilgisi dışında onun bilgilerini kullanarak Aydın Valisi ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısına mektupları göndermiştir. Burada önemli bir hususta Emin Aydın’ın bu personelin kişisel verilerini nasıl ve kimler vasıtasıyla elde ettiğidir. Denge Gazetesi’nde çalışan bu personel nasıl olur da başka birinin kişisel verilerini kullanarak mektup gönderebilir.

Devletimizin kurumlarının gerçeği ortaya çıkarmasından sonra Emin Aydın 24 Ocak 2022 tarihinde yaptığı programda bu mektupları Y.Ü. isimli personeline başka birisinin TC’sini, ismini, adresini, telefon numarasını vererek PTT’den gönderttiğini, ben verdim diyerek itiraf etmek zorunda kalmıştır. Şimdi Emin Aydın’a soruyoruz 30 yıllık bir devlet memuruna böyle bir iftirayı nasıl atarsınız?

Değerli basın mensupları değerli Aydın halkı bu sözde basın kuruluşu neden böyle bir şey yapma ihtiyacı durmuştur. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir memurun kişisel verilerini kullanarak Aydın Valisine ve Cumhuriyet Başsavcısına asılsız uydurma bir mektup gönderme ihtiyacını neden duymuştur?

Bu medya kuruluşunun ve programına konuk yaptığı kişilerin bu şekilde fetövari birçok iftirası olmuştur. Bu kumpaslar organize olarak devam etmektedir. Bu olaydan görüldüğü gibi iftira dolu yayın yapan bu sözde medya kuruluşuyla ilgili tüm suç duyuruları ilgili kurum, kuruluş ve kişilerce yapılmıştır. Aslında böyle bir mektubun olmadığı, bu mektubun organize bir şekilde masa başında kurgulandığını düşünüyoruz."

"İŞ YARGIDA"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise “FETÖ’vari kumpaslar, pusular devam etmektedir. İş yargıya intikal ettiği için daha fazla konuşmayı doğru bulmuyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak konuyu takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Etiketler
Aydın FETÖ Özlem Çerçioğlu Polis