1997’de İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası Erdoğan: Faturayı bana değil geçmişe çıkarın

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 1997 senesinde belediye başkanlığını yaptığı İstanbul’da yaşanan sel felaketi için “Faturayı geçmişe çıkaracaksınız” dediği ortaya çıktı.

İstanbul’da hayatı durma noktasına getiren kar yağışına ilişkin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, suçu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) attı. İBB denetiminde olmayan, bakanlık denetiminde olan bölgeler için de Ekrem İmamoğlu’nu hedef gösteren Erdoğan, “İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. İstanbul’da belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Neresinde ne var, sıkıntılar nelerdir, nasıl giderilir bunları bilen birisiyim. Bu tam anlamıyla bir basiretsizliktir. Kar kış kıyamet olacak Tayyip Erdoğan gidip yatacak? Yok öyle bir şey. Biz karargahımızı kurar, AKOM’dan izlerdik” diye konuştu.

25 SENE ÖNCE DE SUÇU BAŞKASINA ATMIŞ

Ancak Erdoğan’ın 1997 yılında yaptığı bir konuşma ortaya çıktı. O dönem İstanbul’da başkanlık görevini yürüten Erdoğan, Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programına katılmış ve kent genelinde etkili olan sel felaketi için önceki yönetimi suçlamış, sorumluluk üstlenmemişti.

26 Ekim 1997 tarihli Hürriyet Gazetesi haberinde, sel felaketi “15 milyonluk İstanbul’da bu sel baskınında da yine ekipler organize olamadı” ifadesiyle özetlenmişti.

Etiketler
Ocak 2022 İstanbul kar yağışı İstanbul